Μενού
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Παρέμβαση του Ουκρανού προέδρου στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών | EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Με την παρέμβαση – ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ξεκίνησε σήμερα (10/4) το 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο οποίος ζήτησε την ενίσχυση της ουκρανικής άμυνας, για να αντιμετωπιστεί η ρωσική πολεμική μηχανή.

«Μόλις έχουμε όπλα και συγκεκριμένα πολιτικά βήματα από τους εταίρους μας, θα σπάσουμε τη ραχοκοκαλιά του Πούτιν» είπε, μεταξύ άλλων, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και πρόσθεσε πως η Ουκρανία είναι ευγνώμων προς τους εταίρους της αλλά τα συστήματα που έχει δεν αρκούν «αν θέλουμε πραγματικά να επικρατήσουμε του Πούτιν, αν κανείς δεν θέλει να βάλει ο Πούτιν τον κόσμο σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι | EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι | EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ο Πούτιν πρέπει να χάσει το στοίχημα

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, στάθηκε στο γεγονός ότι ο «Πούτιν πρέπει να χάσει το στοίχημα του τρόμου που προσπαθεί να σκορπίσει στην Ουκρανία».

«Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσουμε μόνοι τις προκλήσεις ενός απρόκλητου (από την πλευρά μας) πολέμου. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των εταίρων μας. Είναι πολύ δύσκολο να σταθούμε απέναντι στον εχθρό και είναι ακόμη πιο δύσκολο να επανακαταλάβουμε τις ήδη κατεχόμενες περιοχές, γι' αυτό και χρειαζόμαστε ενότητα και τον κατάλληλο οπλισμό» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

 «Η Ουκρανία δεν ζητάει πολλά» υπογράμμισε ο κ. Ζελένσκι, εξηγώντας πως αυτό που χρειάζεται η χώρα του είναι συστήματα αεράμυνας και τον κατάλληλο οπλισμό ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν οι ουκρανικές δυνάμεις και να αποκαταστήσουν την κανονικότητα στις περιοχές που έχουν καταληφθεί από τους Ρώσους. Ενώ σημαντική, όπως υπογράμμισε, είναι και η μηδενική ανοχή στη ρωσική προπαγάνδα και παραπληροφόρηση.

«Για τον Πούτιν δεν υπάρχει Ουκρανία, δεν υπάρχει ουκρανικός λαός κι αυτό λέει ένα μόνο πράγμα, ότι θέλει να μας εξολοθρεύσει πλήρως» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζελένσκι και πρόσθεσε πως οι Ρώσοι μισούν ό,τι βρίσκεται έξω από τα σύνορά τους και γι' αυτό «θα πρέπει να τους απομονώσουμε».

Επεσήμανε, καταλητικά, πως όλα όσα ζητάει η χώρα του, προκειμένου να μπορέσει να επικρατήσει των ρωσικών δυνάμεων «είναι απολύτως ρεαλιστικά και εξαρτώνται από την πολιτική βούληση των εταίρων» της, ενώ τόνισε πως ο χρόνος στην υπόθεση του πολέμου στην Ουκρανία σημαίνει ανθρώπινες ζωές. Μπορούν να σωθούν πολλές ανθρώπινες ζωές εάν δεν υπάρχει διστακτικότητα στη λήψη αποφάσεων, είπε, και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όλους όσοι βοηθούν τη χώρα του και όλους όσοι επισκέπτονται την Ουκρανία και διαπιστώνουν ιδίοις όμμασι τι διακυβεύεται στο πεδίο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA