Μενού
Η Έλμα και η Θέλμα
Δίδυμες στη Βρετανία | Glomex - @Alpha
  • Α-
  • Α+

Είναι δίδυμες 104 ετών, γεννήθηκαν στο Στόκπορτ της Βρετανίας, έχουν παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα, έχουν δει τις στέψεις τριών βασιλέων και θυμούνται την εποχή που δεν άφηναν βραδιά χωρίς να βγουν έξω.

Η Έλμα Χάρις και η Θέλμα Μπάρατ είναι οι γηραιότερες δίδυμες στη Βρετανία και, σύμφωνα με το BBC, αποκάλυψαν το δικό τους μυστικό μακροζωίας που έχει να κάνει κυρίως με το φαγητό και το ποτό.

«Μου αρέσει το φαγητό, ας το θέσουμε έτσι» λέει η Θέλμα με την Έλμα να προσθέτει: «Πίνω ένα μπράντι το βράδυ, πίνω ένα μπράντι και μία λεμονάδα το βράδυ».

Ποιες είναι οι δύο δίδυμες 

Οι δίδυμες 104 ετών είπαν ότι δεν τα πήγαιναν πάντα τόσο καλά όσο τώρα, προσθέτοντας ότι πιο παλιά είχαν φτάσει σε σημείο να θέλουν «να βγάλει η μία τα μάτια της άλλης».

Πέρα από τους καβγάδες, οι αδελφές σημείωσαν ότι περνούσαν πολύ καλά, ειδικά όταν δούλευαν μαζί στην Smiths Crisps, στην οποία εντάχθηκαν όταν τελείωσαν το σχολείο.

Η Θέλμα εργάστηκε στο εργοστάσιο καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου, ενώ η Έλμα κλήθηκε να εργαστεί στο κοντινό εργοστάσιο της Fairey Aviation, όπου κατασκεύαζε εξαρτήματα για τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Βρετανίας.

Τι λένε οι δύο δίδυμες για τη ζωή τους

Ο πρώτος σύζυγος της Έλμα, ο Μπιλ, πέθανε αμέσως μετά τον πόλεμο, ενώ ο σύζυγος της Θέλμα, ο Τζο, εργαζόταν ως καπελάς στο Στόκπορτ. «Δούλευε στον τομέ αυτόν, και αν τον έπιαναν χωρίς το καπέλο του, του επέβαλλαν πρόστιμο μισής κορώνας» είπε η Θέλμα.

Οι αδελφές είπαν ότι πάντα απολάμβαναν μια καλή βραδινή έξοδο και έψαχναν στην πόλη για καινούργια φορέματα, για να φορέσουν, και παρόλο που κλείνουν τα 105 τον Αύγουστο, δήλωσαν ότι εξακολουθούν να απολαμβάνουν τη ζωή στο έπακρο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA