Μενού
nekrotomeio-al-shifa-gaza
Το νεκροτομείο του νοσοκομείου Αλ Σίφα | AP
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τόνισε χθες Τρίτη ότι «τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη στοχοποίηση αμάχων», αναφερόμενος στον πολύνεκρο βομβαρδισμό νοσοκομείου στην πόλη της Γάζας χθες Τρίτη το βράδυ.

«Πρέπει να χυθεί όλο το φως» στις περιστάσεις της επίθεσης, πρόσθεσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους μέσω X (του πρώην Twitter) , «καταδικάζοντας» τη, ενώ απηύθυνε επίσης έκκληση να επιτραπεί η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας «χωρίς καθυστέρηση».

Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τα «πιο βαθιά συλλυπητήριά του για τις ζωές αθώων που χάθηκαν στην έκρηξη σε νοσοκομείο στη Γάζα» και εύχεται «ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», γνωστοποίησε χθες Τρίτη ο Λευκός Οίκος.

Ο αμερικανός πρόεδρος απέφυγε να εκφραστεί για το ποιος ευθύνεται για το πλήγμα στο νοσοκομείο με απολογισμό τουλάχιστον 200 νεκρούς. Η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ πως βομβάρδισε το νοσοκομείο. Ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε τον Παλαιστινιακό Ισλαμικό Τζιχάντ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA