Μενού
Αστυνομία στη Γερμανία
Αστυνομία στη Γερμανία | EPA/HANNIBAL HANSCHKE/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Οι Αρχές της Γερμανίας προχώρησαν στη σύλληψη τριών εφήβων με την υποψία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρουν τα τοπικά μέσα, επικαλούμενα την αστυνομία, πρόκειται για δύο κορίτσια 15 και 16 ετών και έναν 16χρονο. Δήλωναν «έτοιμοι» να κάνουν τις επιθέσεις, με ισλαμιστικά κίνητρα. 

Και οι τρεις διαμένουν στη δυτική Ρηνανία - Βεστφαλία. Τα εντάλματα σύλληψής τους βγήκαν το σαββατοκύριακο του Πάσχα των Καθολικών, όπως είπε η αστυνομία. 

Δόξαζαν τον ISIS

Η γερμανική Bild μεταφέρει πως οι συλληφθέντες δόξαζαν την τρομοκρατική ομάδα ISIS και, μεταξύ άλλων, σχεδίαζαν να επιτεθούν σε πιστούς κατά τη διάρκεια λειτουργιών σε ιερούς ναούς. Άλλοι στόχοι τους ήταν αστυνομικοί και αστυνομικά τμήμα, στα οποία σκέφτονταν να «χτυπήσουν» με μαχαίρια και βόμβες μολότοφ. 

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι έφηβοι είχαν φτιάξει ένα κοινό chat όπου συνομιλούσαν για τα πλάνα τους. Παρότι δεν είναι συγκεκριμένο σχέδιο επίθεσης σε συγκεκριμένο χρόνο ή τόπο, οι ερευνητές «σίγουρα είδαν κίνδυνο» και προχώρησαν σε έρευνα. 

Η Γερμανία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κατάσταση συναγερμού για την πιθανότητα ισλαμιστικών επιθέσεων, εν μέσω και του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Η πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το ISIS-K, έναν παρακλάδι του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, έχει, επίσης, αυξήσει τους φόβους για την ασφάλεια στη Γερμανία και σε γειτονικές χώρες, όπως η Γαλλία.

Ισλαμιστές εξτρεμιστές έχουν πραγματοποιήσει αρκετές επιθέσεις στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Η πιο πολύνεκρη ήταν όταν ένα φορτηγό εμβόλισε μια χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου τον Δεκέμβριο του 2016, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA