Μενού
Προεδρικές εκλογές στη Ρωσία
Προεδρικές εκλογές στη Ρωσία | EPA/MAXIM SHIPENKOV/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Κάλπες για τις προεδρικές εκλογές έχουν στηθεί στη Ρωσία με τους πολίτες να ψηφίζουν για τον επικεφαλής τους, που όλα δείχνουν πως θα είναι ξανά ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο νυν πρόεδρος φαίνεται πως θα επικρατήσει άνετα, με τις δημοσκοπήσεις να τον εμφανίζουν ως απόλυτο κυρίαρχο των εκλογών, που είναι οι πρώτες που γίνονται μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. 

Η διαδικασία, στην αχανή Ρωσία των 11 ζωνών ώρας, θα είναι διήμερη και ο 71χρονος Πούτιν «βλέπει» τη δημοφιλία του να παραμένει σε υψηλά επίπεδα. 

«Φυσικά και στηρίζω τον Πούτιν και θα τον ψηφίσω» σημείωσε μία ψηφοφόρος μιλώντας στο Reuters. «Ο Πούτιν ανύψωσε τη Ρωσία. Και η Ρωσία θα νικήσει τη Δύση και την Ουκρανία. Δεν μπορείτε να νικήσετε τη Ρωσία, ποτέ» συμπλήρωσε, παθιασμένα. 

«Έχετε τρελαθεί απολύτως εκεί στη Δύση; Τι σχέση έχει η Ουκρανία με σας;» διερωτήθηκε η ίδια. 

Προεδρικές εκλογές στη Ρωσία
Προεδρικές εκλογές στη Ρωσία | EPA/ANATOLY MALTSEV/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενισχυμένος από τον πόλεμο ο Πούτιν

Παρότι η Δύση λογίζει τον Πούτιν ως απολυταρχικό ηγέτη, εγκληματία πολέμου ακόμα και δολοφόνο - είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων που επεσήμαναν πως ο Ρώσος πρόεδρος ηγείται μία διεφθαρμένης δικτατορίας - στη Ρωσία η εικόνα είναι πολύ διαφορετική.

Ο πόλεμος έχει αυξήσει τον έλεγχο του Πούτιν στη χώρα και η δημοτικότητά του αυξάνεται σημαντικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνονται από τη Μόσχα.

«Μην έχετε ψευδαισθήσεις: είναι μια δουλειά εφ΄ όρου ζωής (σ.σ. η προεδρία)» σημείωσε επιφανής Ρώσος, ο οποίος έχει επαφές με ανώτερα στελέχη του Κρεμλίνου και μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων με τον όρο της ανωνυμίας. 

«Ο Πούτιν δεν έχει αντίπαλο, είναι, σίγουρα, σε διαφορετικό επίπεδο. Η Δύση έκανε ένα πολύ σοβαρό λάθος επιβάλλοντας κυρώσεις στη χώρα, καθώς βοήθησε να ενωθεί ένα μεγάλο μέρος της ρωσικής ελίτ και του ρωσικού λαού γύρω από τον Πούτιν» είπε.

Άλλη πηγή ανέφερε πως το διάστημα που θα παραμείνει ο πρόεδρος στην εξουσία δεν επαφίεται στις εκλογές, αλλά στην υγεία του. Ουσιαστικά, δηλαδή, έκρινε πως μόνο ο θάνατος ή μια σοβαρή ασθένεια θα αλλάξει το πολιτικό γίγνεσθαι.

Από το πρώτο διάστημα της έναρξης του πολέμου στην Ουκρανία κυκλοφορούν πολλές φήμες για την υγεία του Ρώσου προέδρου, με την κυριότερη να αναφέρει πως πάσχει από καρκίνο, ωστόσο το Κρεμλίνο έχει διαψεύσει το σύνολό τους. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA