Μενού
iaponia-aeroskafos-3
Το αεροσκάφος της Japan Airlines που παραδόθηκε στις φλόγες | ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Ένα Airbus A350-900 της Japan Airlines και ένα De Havilland Canada DHC-8-315 της ακτοφυλακής ήταν τα δύο αεροσκάφη που συγκρούστηκαν στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο, στην Ιαπωνία, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο πέντε επιβαίνοντες του δεύτερου.

Συγκεκριμένα, το Airbus A350-900, είχε, σύμφωνα με το Flightradar24, με νηολόγιο JA13XJ, εκτελούσε την πτήση 516 από το αεροδρόμιο Σιν-Τσιτόζ του Χοκάιντο προς το αεροδρόμιο Χανέντα. Μετέφερε 367 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα που απομακρύνθηκαν με ασφάλεια στο σύνολό τους.

Το De Havilland Canada DHC-8-315Q της ιαπωνικής ακτοφυλακής με νηολόγιο JA722A, είχε εξαμελές πλήρωμα και κατευθυνόταν στις πληγείσες από τους σεισμούς περιοχές, συμμετέχοντας στην επιχείρηση των Αρχών στη δυτική Ιαπωνία. Μόνο ο κυβερνήτης του αεροσκάφους κατάφερε να το εγκαταλείψει σώος.

Πλάνα που μεταδόθηκαν ζωντανά από τον ΝHK δείχνουν το αεροσκάφος της Japan Airlines (JAL), ένα Airbus A350, να τυλίγεται στις φλόγες καθώς γλιστράει στο διάδρομο περίπου στις 18:00 τοπική ώρα.

Λίγο μετά καίγεται ολοσχερώς παρά τις προσπάθειες των διασωστών να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Οι 367 επιβάτες και το 12μελές πλήρωμα κατάφεραν ωστόσο να εγκαταλείψουν με ασφάλεια το φλεγόμενο αεροπλάνο.

Φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν επιβάτες να φωνάζουν μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους που έχει γεμίσει με καπνό και άλλους να τρέχουν να απομακρυνθούν μέσω της φουσκωτής τσουλήθρας εγκατάλειψης αεροπλάνου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA