Μενού
Εστρεμόζ
Εστρεμόζ | Instagram/municipio_de_estremoz
  • Α-
  • Α+

Η Πορτογαλία είναι ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός, ωστόσο οι περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν συνήθως το Πόρτο, τη Λισαβόνα ή το Αλγκάρβε, παραβλέποντας μερικά κρυφά «διαμάντια».

Αρχικά το Εστρεμόζ, μία περιοχή που διακρίνεται για τα παραδοσιακά λευκά του σπίτια, τα οποία απλώνονται στην κορυφή ενός λόφου.

Δικαιολογημένα έχει ονομαστεί «λευκή πόλη», λόγω της χαρακτηριστικής αρχιτεκτονικής της, αλλά και των κοιτασμάτων λευκού μαρμάρου που παράγει. Το μάρμαρο Εστρεμόζ είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο, με την πόλη να συμβάλλει στο 90% του συνόλου των παγκόσμιων αποθεμάτων.

Προτού οι παραθεριστές μπορέσουν να εξερευνήσουν τα κτίρια από λευκό μάρμαρο αλλά και το περίφημο κάστρο, πρέπει να περάσουν στην πόλη μέσω των τεσσάρων τειχών της. 

Χτισμένο κατά τη διάρκεια του 13ου αιώνα, το κάστρο είναι αναμφισβήτητα το κύριο αξιοθέατο της πόλης. Στο εσωτερικό του, ξεχωρίζει ο Πύργος των Τριών Κορώνων ύψους 28 μέτρων και κατασκευασμένος από μάρμαρο, φυσικά.

Η είσοδος στο κάστρο είναι δωρεάν.

Η περιοχή Alentejo είναι γνωστή για την παραγωγή κρασιού της, με πολλούς αμπελώνες για τους παραθεριστές να επισκεφτούν, συμπεριλαμβανομένου του João Portugal Ramos Wines, το οποίο βρίσκεται μέσα στην πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φαγητό και το ποτό είναι φθηνά και στην πόλη, με τις μπίρες να κοστίζουν μόλις δυο ευρώ.

Ερισέιρα για... σερφ

Άλλος ένας υπέροχος προορισμός στην Πορτογαλία, είναι η παραθαλάσσια πόλη Ερισέιρα. Οι λάτρεις του σερφ δεν ακούνε πρώτη φορά το όνομα, καθώς από το 2011 η περιοχή έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στις τάξεις τους.

Πλην των μεγάλων κυμάτων, ωστόσο, αποτελεί και ιδανική περιοχή για να παραθερίσουν οικογένειες με παιδιά.

Αβέιρο: Η Βενετία της Πορτογαλίας

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία αξίζει το Αβέιρο. Είναι γνωστό για τα κανάλια του, τα πολύχρωμα σκάφη, την αρχιτεκτονική nouveau και την αλιευτική βιομηχανία.

Λόγω αυτών των ομοιοτήτων, η πορτογαλική πόλη-λιμάνι συγκρίνεται εδώ και πολλά χρόνια με τη Βενετία.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA