Μενού
canary
Unsplash
  • Α-
  • Α+

«Πάρ' το στεφάνι μας, πάρ' το γεράνι μας, στην Τενερίφη πια πια δεν έχουμε ζωή» παραφράζουμε γνωστό τραγούδι πασίγνωστου λαϊκού τραγουδιστή, μήπως και καταφέρουμε να περιγράψουμε τη συμφορά που βιώνουν, λόγω του υπερτουρισμού

Πρόκειται για μια μικρή ομάδα ακτιβιστών, η οποία, όπως μας ενημερώνει το BBC, κάνει απεργία πείνας, ως μέσο πίεσης προς τις τοπικές αρχές των Κανάριων Νήσων αλλά και προς την κυβέρνηση της Ισπανίας. 

Ζητούν την διακοπή της κατασκευής ξενοδοχείου και τουριστικού resort στα νότια της Τενερίφης, και συνολικά το πάγωμα της ανάπτυξης όλων των σχετιζόμενων με τον τουρισμό, έργων που γίνονται στο νησί.

Η απεργία ξεκίνησε την Πέμπτη, ύστερα από τη λήξη μιας προθεσμίας που είχε δοθεί στις ανώτατες αρχές για τη συζήτηση του θέματος και αποτελεί μέρος της ακτιβιστικής κίνησης με τίτλο Canarias Se Agota (σε ελεύθερη μετάφραση: Τα Κανάρια Νησιά δεν αντέχουν άλλο).

Η συγκεκριμένη κίνηση αντέδρασε άμεσα στην κατασκευή του ξενοδοχείου Λα Τεχίτα, αλλά και του τουριστικού καταλύματος Κούνα ντελ Άλμα, το οποίο θα διαθέτει 400 πολυτελείς βίλες, και αναμένεται να χτιστεί πάνω στον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου του νησιού.

Σε σχετική συζήτηση για την πιθανότητα οικολογικής καταστροφής στο νησί, το ισπανικό Κονγκρέσο απεφάνθηκε πως όλα βαίνουν καλώς και έδωσε το "οκ" των εργασιών των δύο τουριστικών καταστημάτων. Μόνο το αριστερό κόμα Ποδέμος ψήφισε αρνητικά, τονίζοντας την επικείμενη περιβαλλοντική καταστροφή. 

Αξίζει να τονίσουμε πως σε σχετική καταμέτρηση, το 34% των κατοίκων των Κανάριων νησιών ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Τα νησιά έχουν κάνει ακραία ρεκόρ τουρισμού, με 18 εκατομμύρια επισκέπτες. Ο συνολικός πληθυσμός τους δεν ξεπερνά τα 2,2 εκατομμύρια.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA