Μενού
peskov
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ. | AP Photo/Alexander Zemlianichenko
  • Α-
  • Α+

Το Κρεμλίνο, μέσω του Ντμίτρι Πεσκόφ, επικαλείται σήμερα (04/03) μια υποτιθέμενη ηχογράφηση συζητήσεων του γερμανικού στρατού «που δείχνει ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας συζητούν σχέδια για επίθεση στο ρωσικό έδαφος».

«Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς έχει άραγε τον έλεγχο της κατάστασης;», διερωτήθηκε ο Ρώσος εκπρόσωπος, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Υπενθυμίζεται ότι τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν την περασμένη εβδομάδα «ηχογραφημένες εμπιστευτικές συνομιλίες υψηλόβαθμων αξιωματικών των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων σχετικά με παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία και για ένα πιθανό χτύπημα του Κιέβου σε μια γέφυρα στην Κριμαία».

Τα παραπάνω δημοσιευμένα στοιχεία ώθησαν Ρώσους αξιωματούχους να ζητήσουν εξηγήσεις.

«Η ίδια η ηχογράφηση λέει ότι εντός της Μπούντεσβερ συζητούνται ουσιαστικά και συγκεκριμένα σχέδια για την πραγματοποίηση χτυπημάτων στο ρωσικό έδαφος. Αυτό δεν απαιτεί καμία νομική ερμηνεία. Όλα εδώ είναι κάτι παραπάνω από προφανή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Γερμανία δηλώνει ότι ερευνά την καταγραφή.

Επιπλέον, η Μόσχα κάλεσε τον πρεσβευτή της Γερμανίας για να ζητήσει εξηγήσεις.

Πεσκόφ: Αιχμές κατά Σολτς

«Εδώ πρέπει να μάθουμε αν η Μπούντεσβερ το κάνει αυτό με δική της πρωτοβουλία. Τότε το ερώτημα είναι: πόσο ελεγχόμενη είναι η Μπούντεσβερ και πόσο ελέγχει την κατάσταση ο Σολτς; Ή είναι μέρος της πολιτικής της γερμανικής κυβέρνησης;», διερωτήθηκε ο Πεσκόφ.

«Και τα δύο (σενάρια) είναι πολύ άσχημα. Και τα δύο υπογραμμίζουν για άλλη μια φορά την άμεση εμπλοκή των χωρών της συλλογικής Δύσης στη σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA