Μενού
Βλαντίμιρ Πούτιν
Βλαντίμιρ Πούτιν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν καταδίκασε την πολύνεκρη επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας ως μία «τρομερή καταστροφή», ενώ τόνισε πως το μέγεθος της καταστροφής θα πρέπει να σημάνει την αρχή του τέλους της σύγκρουσης.

Μετά από τη συνάντησή του με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνκγκ στα πλαίσια του φόρουμ Belt and Road στο Πεκίνο, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε σε συνέντευξη τύπου πως ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου Αλ Αχλί πρέπει να θορυβήσει την παγκόσμια κοινότητα προς λύση της σύγκρουσης.

«Καταστροφή»

Συγκεκριμένα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε: «Σχετικά με την επίθεση στο νοσοκομείο, η τραγωδία που εκτυλίχθηκε εκεί, είναι ένα τρομερό γεγονός. Εκατοντάδες νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες. Πρόκειται, φυσικά, για καταστροφή».

Πρόσθεσε επίσης πως το αιματηρό γεγονός πρέπει να κινητοποιήσει κάθε εμπλεκόμενη δύναμη για να λήξει επιτέλους η σύγκρουση Ισραήλ - Χαμάς και να εκκινήσουν «κάποιες επικοινωνίες και διαπραγματεύσεις».

Πινγκ - Πονγκ ευθυνών και ο διαιτητής Μπάιντεν

Τις τελευταίες ώρες τόσο η κυβέρνηση Νετανιάχου όσο και η Χαμάς έχουν επιδοθεί σε έναν πόλεμο επίρριψης ευθυνών σχετικά με την πυραυλική επίθεση στο νοσοκομείο Αλ Αχλί που κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Ενώ ο IDF διατείνεται πως οι πύραυλοι ερρίφθησαν από τη Χαμάς κατά του Ισραήλ, τα δεδομένα που επικαλούνται δεν ευθυγραμμίζονται, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση πολλών. Κατά τις δηλώσεις του Ισραηλινού στρατού, τα πυρά προήλθαν από λανθασμένη εκτόξευση της τρομοκρατικής οργάνωσης για την οποία παρείχαν οπτικό υλικό.

Το πρόβλημα που εντοπίστηκε όμως από χρήστες των social media ήταν πως οι ώρες της υποτιθέμενης εκτόξευσης και της καταστροφής στο νοσοκομείο δεν «κολλάνε».

Την ίδια ώρα που μεγάλο μέρος της παγκόσμιας κοινότητας κατακεραυνώνει το Ισραήλ για τα φερόμενα ψέματά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ταξίδεψε στο εβραϊκό κράτος και διακοίνωσε από εκεί τη στήριξή του και την πίστη του στα λεγόμενα του IDF: «Με βάση αυτά που είδα, φαίνεται ότι έγινε από την άλλη πλευράόχι από εσάς» δήλωσε ο πλανητάρχης.

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA