Μενού
Αγρότες στη Γερμανία
Αγρότης με το όχημά του στη Γερμανία | AP Photos / Matthias Schrader
  • Α-
  • Α+

Πολιτικές προεκτάσεις φαίνεται πως παίρνουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών και των σιδηροδρομικών στη Γερμανία οι οποίοι έχουν βάλει μπλόκα σε μεγάλες εθνικές οδούς, μεταξύ άλλων στο Βερολίνο και σε άλλες πρωτεύουσες ομοσπονδιακών κρατιδιών.

Χθες, Τετάρτη (10/01) οι αγρότες στη Γερμανία, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, βρέθηκαν κατά βάση στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία και πιο συγκεκριμένα στο Ντίσελντορφ. Από το πρωί μπλόκαραν μεγάλους δρόμους και ασκούν πίεση στην κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς.

Μεταξύ άλλων, ζητούν να συνεχιστούν οι αγροτικές επιδοτήσεις στο ντίζελ για τα οχήματά τους, τις οποίες η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να περικόψει στο πλαίσιο των ευρύτερων, μαζικών περικοπών, που σχεδιάζει να εφαρμόσει τα επόμενα χρόνια μετά τη συνταγματική μεταρρύθμιση του Νοεμβρίου, η οποία «τελειώνει» τα κρυφά ταμεία στη Γερμανία.

Γερμανία: Κατεβαίνουν σε απεργία και οι μηχανοδηγοί

Μετά τους αγρότες στη Γερμανία, σε απεργία κατεβαίνουν και οι σιδηροδρομικοί και πιο συγκεκριμένα οι μηχανοδηγοί, με αποτέλεσμα να «μπλοκάρει» το σιδηροδρομικό δίκτυο. Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να είναι τριήμερες, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Οι μηχανοδηγοί ζητούν μειωμένα ωράρια 35 ωρών, μηνιαία αύξηση της τάξης των 550 ευρώ και εφάπαξ επίδομα για τον πληθωρισμό. Την ίδια ώρα, η εργοδοσία είναι ανένδοτη στα αρχικά της αιτήματα ενώ παρέμβαση για το περιστατικό έκανε και ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, Φόλκερ Βίσινγκ.

«Πρέπει να βρεθεί τρόπος συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών και, προκειμένου να συμβεί αυτό, θα πρέπει να συζητήσουμε μεταξύ μας Καλώ και τις δύο πλευρές να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» ανέφερε ο ίδιος με αφορμή τα όσα γίνονται την τελευταία εβδομάδα στη Γερμανία.

Οι αγρότες, την ίδια ώρα, ετοιμάζουν συλλαλητηριο στο Βερολίνο για τα ίδια ζητήματα και με τα ίδια αιτήματοα, ενώ σκοπός τους είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να φτάσουν στη γερμανική καγκελαρία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA