Μενού
f-35
F-35 | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Tο γεγονός ότι η Άγκυρα έχει εξοπλιστεί με S-400, που προμηθεύτηκε από τη Ρωσία «αποτελεί πρόβλημα» για την πώληση αμερικανικών F-35 στην Τουρκία, σχολίασε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

Όπως τόνισε, οι συζητήσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας συνεχίζονται για τα F-35 και το «ασυμβίβαστο» με τους ρωσικούς πυραύλους.

Σύμφωνα με τον Τζον Κίρμπι, οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα προμήθειας μαχητικών πέμπτης γενιάς, όταν η Άγκυρα δεν θα προβληματίζει πλέον με τη στάση της στα εξοπλιστικά την Ουάσιγκτον.

Στην ατζέντα ο σταθμός Ακούγιου

Την ίδια ώρα, ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη μεταδίδει ότι στην ατζέντα της συζήτησης βρίσκεται, εκτός από τους S-400, ο πυρηνικός σταθμός Ακούγιου.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί την Αίγυπτο στις 14 ή 15 Φεβρουαρίου για να συναντηθεί με τον Αλ Σίσι και θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων για τις θαλάσσιες ζώνες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, συνεχίζονται οι αναλύσεις στα τουρκικά ΜΜΕ και οι προβληματισμοί για τους περιορισμούς στη χρήση των F-16.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA