Το Κέντρο Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) έλαβε σήμερα πληροφορίες για ένα συμβάν που σημειώθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα κοντά στις ακτές στην Υεμένη.
Σύμφωνα με την αναφορά που έλαβε η UKMTO, ένα συμβάν συνέβη περίπου 90 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του λιμανιού Άντεν της Υεμένης, προσθέτοντας ότι οι αρχές διεξάγουν έρευνα.
Η αναφορά έρχεται εν μέσω κλιμάκωσης σε αυτή την ζωτικής σημασίας θαλάσσια περιοχή για το εμπόριο μετά τα αμερικανοβρετανικά πλήγματα που έγιναν χθες βράδυ ως απάντηση στις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα
Υεμένη: Πέντε νεκροί από τα πλήγματα στους Χούθι
Στους πέντε ανέρχεται –μέχρι στιγμής– ο απολογισμός των νεκρών από τα χθεσινοβραδινά πλήγματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Υεμένη και πιο συγκεκριμένα σε θέσεις των ανταρτών Χούθι, ως απάντηση στο «μπλόκο» και στις επιδρομές που κάνουν σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.
Εκπρόσωπος Τύπου των σιιτών ανταρτών στην Υεμένη υπογράμμισε πως από τα χτυπήματα του συνασπισμού ΗΠΑ, Βρετανίας σκοτώθηκαν «πέντε μαχητές της οργάνωσης και τραυματίστηκαν άλλοι έξι. Δεν θα φύγουμε χωρίς αντίδραση ή αντίποινα».
Πρόσθεσε πως οι αντάρτες Χούθι, που στηρίζονταν και στηρίζονται κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στην Υεμένη από το Ιράν, θα συνεχίσουν να μπλοκάρουν τα εμπορικά πλοία, για τα οποία υπάρχει υποψία πως συνδέονται με το Ισραήλ και περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα.
- Γιώργος Μαζωνάκης: Το τολμηρό «Παιδί της νύχτας» που πίστευε ότι ως το τέλος θα αναζητούμε τι μας έμαθε η ζωή
- Δημοσκόπηση Star: Πώς κρίνουν οι πολίτες τις εξαγγελίες μετά τη ΔΕΘ - Η διαφορά μεταξύ ΝΔ - Τσίπρα
- Τι είναι η πλασμαφαίρεση: Πώς γίνεται η διαδικασία και οι ανεπιθύμητες επιπλοκές
- «Τόση ευτυχία, δεν ξέρουμε πού να τη βάλουμε»: Η ατάκα της Ράνιας Τζίμα για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.