Μενού
Αφυγραντήρας
Αφυγραντήρας | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Αυτά τα θαυματουργά μηχανήματα είναι ό,τι πρέπει για τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, η οποία διαβρέχεται από θάλασσα και πλήττεται από την επάρατη υγρασία όλες τις εποχές του χρόνου. Σε μία περίοδο που η ενέργεια είναι πιο ακριβή από ποτέ, οι αφυγραντήρες αποτελούν την τέλεια λύση για εξοικονόμηση στη θέρμανση και τις δουλειές του σπιτιού.

Αλλά αν έχετε τον αφυγραντήρα σας σε λάθος σημείο στο σπίτι σας, αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να λειτουργεί αναποτελεσματικά, ενώ αν τον κρατάτε ανοιχτό χωρίς να συνεισφέρει στην πραγματικότητα τίποτα, τότε ουσιαστικά σπαταλάτε χρήματα, όπως γράφει η Sun

Τα μυστικά του αφυγραντήρα

Η χρήση αφυγραντήρα για μία ώρα την ημέρα κοστίζει περίπου 0,12 ευρώ, σύμφωνα με ειδικούς.

Αν και αυτό είναι σημαντικά φθηνότερο από ένα στεγνωτήριο, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο αφυγραντήρας σας λειτουργεί αποτελεσματικά. Η ειδικός στα οικιακά, Lynsey Crombie, είπε ότι οι αφυγραντήρες πρέπει να χρησιμοποιούνται στο μικρότερο δωμάτιο του σπιτιού σας για καλύτερα αποτελέσματα.

«Διαλέξτε το μικρότερο δωμάτιο για να στεγνώσετε τα ρούχα σας και κλείστε την πόρτα. Τοποθετήστε το μηχάνημα περίπου έξι ίντσες μακριά από τα ρούχα σας με την πλευρά του εξαερισμού στραμμένη προς τα ρούχα. Με αυτόν τον τρόπο, θα στεγνώσουν πολύ πιο γρήγορα».

Ανάλογα με το ύφασμα, να θυμάστε ότι τα ρούχα χρειάζονται περίπου έξι ώρες για να στεγνώσουν. Για παράδειγμα, ένα βαρύ τζιν μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο. Η Lynsey είπε επίσης ότι είναι σημαντικό να φροντίζετε να αδειάζετε τη δεξαμενή μετά από κάθε χρήση. «Οι αφυγραντήρες εξάγουν το νερό από τον αέρα. Το νερό μπαίνει στη δεξαμενή και θα χρειάζεται άδειασμα μετά από κάθε χρήση».

Δείτε επίσης

H 21χρονη που βγάζει 90 χιλιάδες ευρώ με τη δουλειά που «κανείς δεν θέλει»

Ένοπλες Δυνάμεις: Ο Δημήτρης Χούπης νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αποστρατεύεται ο Φλώρος - Τα νέα ονόματα

Η οικογένεια της Κατερίνας Δαλάκα απαντά στις φήμες για σχέση με τον Ατζούν Ιλίτζαλι

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA