Μενού
tmski
tsmki | Instagram
  • Α-
  • Α+

Ο πρίγκιπας Abdul Mateen του Μπρουνέι είχε δηλώσει πως δεν του αρέσει να δείχνει τα πλούτη του και ότι είναι προσγειωμένος. 

Όμως το Instagram του με τους σχεδόν 2,5 εκατομμύρια ακόλουθους λέει το αντίθετο, καθώς μόνο πλούτη θα δει κανείς, όπως σκάφη και ιδιωτικά τζετ.

Εδώ και 7 χρόνια ο 32χρονος είναι μαζί με την Anisha Rosnah και η βασιλική οικογένεια ανακοίνωσε τον γάμο τους για τον Ιανουάριο. 

Ο πρίγκιπας είναι πιλότος ελικοπτέρου στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία του Μπρουνέι, έχοντας τον βαθμό του ταγματάρχη. Ξεκίνησε τη στρατιωτική του ζωή ως δόκιμος στη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία Sandhurst στο Ηνωμένο Βασίλειο αποφοιτώντας σε ηλικία 19 ετών. Επίσης, έκανε και μεταπτυχιακό στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (SOAS). 

Είπε πως αυτή εμπειρία ήταν από τις πιο ωραίες της ζωής του. Έχει γνωριστεί με μερικά μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας και συχνά συνοδεύει τον σουλτάνο πατέρα του, Hassanal Bolkiah, σε επίσημες συναντήσεις. 

Είναι παίκτης polo και ως ο 6ος στη σειρά για τον θρόνο ενώ έχει συγκριθεί αρκετά με τον πρίγκιπα Χάρι της Βρετανίας στο παρελθόν. Είχε παρευρεθεί με τον πατέρα του στη στέψη του Καρόλου και της Καμίλα, καθώς και στον γάμο του πρίγκιπα της Ιορδανίας. 

Ο πρίγκιπας περιγράφει τον εαυτό του ως «αστείο, περίεργο αλλά με την καλή έννοια, γλυκό και απλό» και δηλώνει πως του αρέσει η απλή ζωή που μπορεί να χαρεί αυτά που θέλει, την οικογένεια του και τους φίλους του. 

Αποτελεί τον τέταρτο γιο της οικογένειας και το δέκατο παιδί που γεννήθηκε από την πρώην σύζυγο του Σουλτάνου Puan Hajah Mariam binti Haji Abdul Aziz.

Η μελλοντική σύζυγος

Σύμφωνα με την Independent, η μέλλουσα σύζυγός του είναι η εγγονή ενός από τους έμπιστους συμβούλους του Σουλτάνου, του Pehin Dato Isa.

Η Rosnah είναι επιχειρηματίας στο Μπρουνέι και εκτός από ιδιοκτήτρια της εταιρίας ρούχων Silk Collective είναι συνιδιοκτήτρια μιας τουριστικής επιχείρησης που ονομάζεται Authentirary μαζί με μια στενή της φίλη. 

Μαζί με τον πρίγκιπα προσπαθούν να διατηρούν μια καλή φυσική κατάσταση, για αυτό και γυμνάζεται και επίσης, λέγεται ότι λατρεύει και τη μαγειρική.

Ο γάμος τους θα διαρκέσει 9 ημέρες

Η ισλαμική τελετή του γάμου τους θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιανουαρίου και η δεξίωση στις 14. Το βασιλικό ζεύγος θα ξεκινήσει μια πομπή στην πρωτεύουσα Bandar Seri Begawan και για να σηματοδοτήσει το τέλος των εορτασμών, που θα διαρκέσουν εννέα ημέρες, θα γίνει συμπόσιο το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου.

Η επίσημη λίστα των καλεσμένων είναι άγνωστη αλλά φαίνεται πως θα παρευρεθούν πολλά άτομα από ολόκληρο τον πλανήτη. 

Γιατί είναι σημαντική η βασιλική οικογένεια του Μπρουνέι

Ο πατέρας του είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο με 24 δισεκατομμύρια λίρες ως καθαρή περιουσία. Η βασιλική οικογένεια του Μπρουνέι είναι η κυρίαρχη μοναρχία του Μπρουνέι (ένα μικρό κυρίαρχο κράτος που βρίσκεται στο νησί Βόρνεο στη Νοτιοανατολική Ασία).

Είναι μια από τις πλουσιότερες οικογένειες και έχουν πολύ μεγάλη επιρροή στον κόσμο, κυρίως λόγω των σημαντικών αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας.

Δείτε επίσης:

Ζεφύρι: Θύμα βεντέτας το 8χρονο αγόρι - Το σκότωσαν οι νονοί, λέει η μητέρα

«Στρατιώτες έρχονται, Θεέ μου ήταν λάθος να έρθουμε εδώ»: Συγκλονίζει μαρτυρία για όμηρο της Χαμάς

«Η καλύτερη δημαρχάρα»: Mιλήσαμε με κατοίκους του Βόλου για την εκλογή του Αχιλλέα Μπέου

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA