Μενού
Ψητές πατάτες
Ψητές πατάτες | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μία ζεστή, αχνιστή πατάτα αποτελεί το τέλειο συνοδευτικό για πολλά πιάτα, αλλά πολλές φορές βαριέσαι να ασχοληθείς καν με την προετοιμασία τους, που μπορεί να πάρει πολλή ώρα. Ένας σεφ του Tiktok όμως μοιράστηκε τον «απόλυτο» τρόπο για να μαγειρεύετε τις πατάτες σας μόλις σε 10 λεπτά, χωρίς να χρειάζεται να ανάψετε το μάτι ή τον φούρνο.

Δείτε εδώ: Η ελληνική «αλοιφή» που βγήκε η 2η καλύτερη στον κόσμο και η «πράσινη» κορυφή

Όπως γράφει η Mirror, ο Josh, που αναρτά τακτικά συνταγές και λύσεις για το μαγείρεμα, απέδειξε ότι ο φούρνος μικροκυμάτων είναι η τέλεια συσκευή για καλομαγειρεμένες πατάτες, και έδειξε πως πρέπει να προετοιμάζονται για να γίνουν στη «στιγμή».

Δείτε εδώ: Αγόρασε εκκλησία του 1866 και τη μετέτρεψε στο απόλυτο σπίτι - Έχει μέσα γυμναστήριο και play room

Το κόλπο για πατάτες στα μικροκύματα

Όπως εξηγεί, ξεκινάτε όπως συνήθως, πλένοντας τις πατάτες και αφαιρώντας με ένα σφουγγάρι, ή μαλακό σύρμα, το χώμα από τη φλούδα τους. Εδώ όμως είναι που αλλάζει η τεχνική.

@thejoshelkin

This is how you make a 10 minute baked potato. #food #recipe #cooking

♬ original sound - Josh Elkin

Χωρίς να ξεφλουδίσετε τις πατάτες, κάντε πάνω σε κάθε μία μερικές βαθιές τρύπες με ένα πιρούνι, σε όλο τους το μήκος. Αυτό είναι απαραίτητο για να κυκλοφορήσει αποτελεσματικά η θερμότητα μέσα στο λαχανικό.

Τοποθετείτε τις πατάτες στον φούρνο μικροκυμάτων, και σε υψηλή θερμοκρασία τις ψήνετε για 5 λεπτά. Μόλις τελειώσει ο κύκλος, τις γυρίζετε από την άλλη μεριά και τις αφήνετε να ψηθούν για άλλα 5'. με αυτόν τον τρόπο σιγουρεύεται ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Στο βίντεο, ο Josh φαίνεται να βγάζει την πατάτα από το φουρνάκι, και να την ανοίγει, αχνιστή και αφράτη, χωρίς καθόλου προσπάθεια. Όσο ακόμα καίει, ρίχνει από πάνω μερικά κομμάτια βούτυρο και αλάτι, για ένα γρήγορο και λαχταριστό σνακ.

Δείτε επίσης:

Τα μηνύματα στο Instagram που «έκαψαν» τους μαστροπούς των ανήλικων κοριτσιών

Τροχαίο στον Πειραιά: Αυτοκίνητο χτύπησε στις μπάρες - Σε σοβαρή κατάσταση ο οδηγός

Κέιτ Μίντλετον: Προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα ιατρικά της αρχεία

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA