Μενού
Cash or Trash - Κανόνι
Cash or Trash - Κανόνι | Star
  • Α-
  • Α+

Στο σημερινό Cash or Trash ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός από τη Ρόδο, ο κύριος Μιχάλης έφερε ένα πραγματικά συλλεκτικό αντικείμενο προς πώληση, το κανόνι του προπάππου του. 

Όπως δήλωσε ο παίκτης στην κάμερα το κανόνι το χρησιμοποιούσε ο προπάππους του, ο οποίος το έδωσε στη γιαγιά του και εκείνη με τη σειρά της στη μητέρα του. «Ένα αντικείμενο που έχει πάει κυριολεκτικά από γενιά σε γενιά», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος. 

Εξήγησε ότι το κανόνι που χρονολογείται στα μέσα με τέλη του 19ου αιώνα δεν το είχαν για να ρίχνει βολές, αλλά το χρησιμοποιούσαν για σηματοδότη στα εμπορικά καράβια σε περίπτωση που υπήρχε ομίχλη. 

Ο εκτιμητής του «Cash or Trash», Θάνος Λούδος, χαρακτήρισε το κανόνι του κυρίου Μιχάλη ένα «ιστορικό, αυθεντικό, συλλεκτικό αντικείμενο», το οποίο αποδεδειγμένα «έχει χρησιμοποιηθεί», αλλά η εκτίμηση που έκανε δεν ξεπέρασε τα 500 ευρώ, απογοητεύοντας τον παίκτη.  

«Ένιωσα μια πολύ μεγάλη απογοήτευση, είχα στείλει φωτογραφίες του αντικειμένου σε άλλους συλλέκτες και μου είχαν δώσει μια τιμή με τετραψήφιο αριθμό», ανέφερε ο κ. Μιχάλης αν και δεν έκρυψε ότι «ο κ. Θάνος μου έδωσε πληροφορίες που εγώ δεν γνώριζα».

Όταν το κανόνι παρουσιάστηκε μπροστά στους αγοραστές του «Cash or Trash» ουσιαστικά μόνο ο Δημήτρης Δεμερτζής ενδιαφέρθηκε προσφέροντας αρχικά 1.000 ευρώ και στη συνέχεια 2.000 ευρώ.

Ωστόσο, αν και ο κ. Μιχάλη εντυπωσιάστηκε επειδή ήταν η μεγαλύτερη προσφορά που έχει κάνει ποτέ ο συγκεκριμένος αγοραστής, το ποσό δεν τον ικανοποίησε. Έτσι δεν υπήρξε συμφωνία με τον ίδιο να λέει στους αγοραστές ότι από την αρχαιολογία του είχαν δώσει ένα πενταψήφιο ποσό σαν μέγεθος τιμής, ενώ οίκος δημοπρασιών στην Ελλάδα του είχε προσφέρει 2.500 ευρώ ως τιμή εκκίνησης. 

Μιλώντας στην κάμερα ο παίκτης του Cash or Trash εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το κανόνι αξίζει τουλάχιστον 10.000 ευρώ και δήλωσε ότι δεν χάνει την ελπίδα του πως θα βρει αγοραστή που να του προσφέρει τα χρήματα που θέλει και να πάει μαζί με τη γυναίκα του το μακρινό ταξίδι που ονειρεύεται.

Δείτε επίσης:

Νεράιδα: Το χωριό της Κοζάνης που «χτίστηκε» δυο φορές

Της δίνει 200 χιλιάδες και αδιανόητες παροχές για να την αφήνει έγκυο - Η ζωή μίας συζύγου στο Ντουμπάι

Χείμαρρος Sin Boy: Γιατί τσακώθηκε με τους συντελεστές του «MAMA» και έσβησε το κομμάτι

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA