Μενού
Μαρκουλάκης γιατρός
O Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης γιατρός
  • Α-
  • Α+

Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο της νέας σειράς του Alpha «Ο Γιατρός», ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης κέρδισε ως «Ανδρέας Βρεττός» τους τηλεθεατές, κάτι που φάνηκε από την υψηλή τηλεθέαση, αλλά και το Twitter, με τα κολακευτικά σχόλια να πέφτουν «βροχή» στην πλατφόρμα. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ένας τηλεοπτικός γιατρός κερδίζει μια θέση στην καρδιά του κοινού. 

Μπορεί στο παρελθόν οι ελληνικές σειρές με κεντρικό ήρωα έναν γιατρό να ήταν μετρημένες στα δάχτυλα και να μην σημείωσαν ιδιαίτερα επιτυχία, όμως, δεν είναι λίγοι οι τηλεοπτικοί γιατροί που πρωταγωνίστησαν σε ιατρικές σειρές αμερικανικής παραγωγής και αγαπήθηκαν φανατικά από τους Έλληνες - και όχι μόνο - τηλεθεατές, ακολουθώντας τις περιπέτειές τους για πολλά χρόνια. 

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ως «Ανδρέας Βρεττός»

Στη σειρά «Ο Γιατρός», ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης υποδύεται τον Ανδρέα Βρεττό έναν κορυφαίο γιατρό και διευθυντή της παθολογικής κλινικής σε ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της Ελλάδας. 

Ωστόσο, όλα ανατρέπονται στη ζωή του όταν ο πατέρας ενός ασθενή του τον πυροβολεί, κατηγορώντας τον άδικα για τον θάνατο του γιου του από ιατρικό λάθος. Ο τραυματισμός στο κεφάλι τού προκαλεί αμνησία και ξεχνάει όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία δώδεκα χρόνια με αποτέλεσμα να πρέπει να κερδίσει εκ νέου όσα έχει χάσει. 

«Είναι ο πιο ενδιαφέρων ρόλος που έχω κάνει στην τηλεόραση», δήλωσε πρόσφατα ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στο Happy Day, εξηγώντας ταυτόχρονα ότι «ένα από τα δύσκολα πράγματα που έπρεπε να κάνω ως ηθοποιός ήταν να μπορέσω να είμαι πειστικός σε όλες τις απίστευτες ιατρικές ορολογίες. Μπαίνω και μαθαίνω τι είναι το κάθε τι». Μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη δεν έκρυψε ότι όταν ήταν μικρός, ήθελε να γίνει γιατρός αν και όπως εξομολογήθηκε, έχει τάση να λιποθυμήσει όταν βλέπει το αίμα των άλλων.

Ο Χιου Λώρι ως «Δρ. Χάουζ»

Ο πιο αντισυμβατικός γιατρός της μικρής οθόνης, ο Δρ. Χάουζ, έχει χαρακτηριστεί ως ο «Σέρλοκ Χολμς της Ιατρικής». Τον ρόλο υποδύθηκε ο βρετανός ηθοποιός, Χιου Λώρι.

Μπορεί ο Λώρι να είχε γνωρίσει επιτυχία στη Μεγάλη Βρετανία ήδη από τα '80s, όμως, έγινε παγκοσμίως γνωστός στα μέσα των '00s ως Δρ. Χάουζ χάρη στον ρόλο του στη σειρά «Ιατρικές Υποθέσεις» (2004-2012), η οποία προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία και στη χώρα μας από το Star, ενώ έχει προβληθεί και αρκετές φορές σε επανάληψη. 

Συνολικά γυρίστηκαν 177 επεισόδια, ενώ ο ίδιος ήταν υποψήφιος έξι φορές για βραβείο Έμμυ. Ακόμα - μεταξύ άλλων - ήταν υποψήφιος έξι φορές για Χρυσή Σφαίρα, κερδίζοντας δύο φορές το βραβείο και πέντε φορές στα Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών, κερδίζοντας άλλες δύο φορές το βραβείο. 

Η Τζέιν Σέιμουρ ως «Δρ. Μικέλα Κουίν»

Η σειρά «Δρ. Κουίν: Μόνη στην Άγρια Δύση» (1993-1998) έγραψε τη δική της ιστορία στην τηλεόραση κατά τη διάρκεια των '90s, εκτοξεύοντας τη δημοτικότητα της Τζέιν Σέιμουρ σε ολόκληρο τον κόσμο και χαρίζοντάς της και μια Χρυσή Σφαίρα

Η Δρ. Κουίν εγκαταλείπει τη Βοστώνη το 1867 και μετακομίζει στο Κολοράντο Σπρινγκς, μια πόλη στην Άγρια Δύση, για να κάνει την πρακτική της. Εκεί θα δώσει αγώνα για να την αποδεχτούν οι κάτοικοι της κλειστής κοινωνίας ως ισότιμη γιατρό με τους άνδρες συναδέλφους της. 

Παράλληλα, θα γνωρίσει και τον έρωτα στο πρόσωπο του Σάλι, ενώ ήδη από την αρχή της σειράς θα βρεθεί από τη μια στιγμή στην άλλη με τρία παιδιά όταν η φίλη της, Σάρλοτ, θα φύγει ξαφνικά από τη ζωή και σαν τελευταία της επιθυμία θα της ζητήσει να τα υιοθετήσει. Η σειρά ήταν από τις τελευταίες επιτυχημένες σειρές γουέστερν έως ότου εμφανίστηκε το Deadwood στο HBO.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ ως «Δρ. Νταγκ Ρος» 

Η σειρά «Στην Εντατική» (1994-2009), η οποία διαδραματίζεται στην αίθουσα επειγόντων περιστατικών σε ένα μεγάλο νοσοκομείο του Σικάγο, ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές των '90s, συμπληρώνοντας συνολικά 15 σεζόν στις ΗΠΑ. 

Μπορεί το καστ όλα αυτά τα χρόνια να ήταν πολυάριθμο, όμως, αναμφίβολα ο πιο διάσημος γιατρός της σειράς ήταν ο Δρ. Νταγκ Ρος, τον οποίο υποδυόταν ο Τζορτζ Κλούνεϊ κατά τις πέντε πρώτες σεζόν από το 1994 έως το 1999. 

Η μεγάλη επιτυχία που γνώρισε μέσα από τη σειρά τον έκανε να κυνηγήσει την τύχη του στον κινηματογράφο και δικαιώθηκε, ενώ ήταν υποψήφιος τρεις φορές για βραβείο Έμμυ και  άλλες δύο φορές για Χρυσή Σφαίρα. Ο ίδιος, βέβαια, δεν ξέχασε όσα του προσέφερε η σειρά, κάνοντας μια γκεστ εμφάνιση στο τελευταίο επεισόδιο που προβλήθηκε το 2009. 

Η Έλεν Πομπέο ως «Μέρεντιθ Γκρέι»

Το «Grey’s Anatomy» (2005-έως σήμερα) είναι η σειρά που κατέρριψε το ρεκόρ της «Εντατικής» αφού έχει κλείσει 20 σεζόν και συνεχίζει απτόητη. Πρωταγωνίστρια στις 18 σεζόν ήταν η Μέρεντιθ Γκρέι - την υποδυόταν η Έλεν Πομπέο - η οποία συστήθηκε στο κοινό ως ασκούμενη ιατρός

Στις σεζόν που ακολούθησαν οι τηλεθεατές είδαν την εξέλιξή της στον επαγγελματικό τομέα, αλλά και όλα όσα συνέβαιναν στην προσωπική της ζωή με τον έρωτα και γάμο της με τον Ντέρεκ Σέπερντ να θεωρείται highlight της σειράς. 

Οι New York Times έχουν χαρακτηρίσει τη Μέρεντιθ «την απόλυτη ηρωίδα της σειράς», ενώ η Πομπέο - χάρη στον ρόλο της - έχει γίνει εδώ και χρόνια μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιους της τηλεόρασης και έχει κερδίσει πολλές υποψηφιότητες, μεταξύ αυτών και για Χρυσή Σφαίρα, αλλά και βραβεία.

Ο Πάτρικ Ντέμπσι ως «Ντέρεκ Σέπερντ»

«Ήταν απλά τέλειος», έχει δηλώσει στο παρελθόν η δημιουργός του Grey’s Anatomy, Σόντα Ράιμς, για το πώς τα είχε πάει ο Πάτρικ Ντέμπσι στην ακρόαση για τον ρόλο του Ντέρεκ. Πρόσθεσε δε ότι η χημεία του με την Έλεν Πομπέο ήταν «μοναδική»

Την άποψή της συμμερίστηκε και το κοινό, με τον ηθοποιό να παίζει στις πρώτες 11 σεζόν του Grey’s Anatomy προτού ο ΜακΝτρίμι εμπλακεί σε τροχαίο, το οποίο τελικά - εξ αιτίας και ιατρικού λάθους - θα του κοστίσει τη ζωή. 

Το κοινό αντέδρασε έντονα στον θάνατο του αγαπημένου του γιατρού, οργανώνοντας καμπάνιες για την επιστροφή του στη σειρά. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ και σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η συμπεριφορά του ηθοποιού στα παρασκήνια ήταν τέτοια που τρομοκρατούσε τους συνεργάτες του. Γι’ αυτό και η Ράιμς αποφάσισε να τον «σκοτώσει» για να ηρεμήσουν όλοι. 

Ο Τζούλιαν ΜακΜάχον ως «Κρίστιαν Τρόι»

Το «Nip-Tuck» (2003-2010) ήταν η σειρά που έδειξε μια άλλη πλευρά των «τηλεοπτικών» γιατρών, ρίχνοντας φως στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής. Ο Τζούλιαν ΜακΜάχον ήταν ο ένας εκ των δύο πρωταγωνιστών και υποδυόταν τον - μάλλον κυνικό - Κρίστιαν Τρόι, ο οποίος άλλαζε τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα

Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο συνέταιρός του, Σον ΜακΝαμάρα, καλούνταν να διορθώσει τα λάθη του. Στην πρώτη της σεζόν η σειρά ήταν από τις πιο επιτυχημένες της καλωδιακής τηλεόρασης στις ΗΠΑ, ενώ προβλήθηκε και στη χώρα μας από το Star. 

Ο ρόλος του Κρίστιαν Τρόι είναι ένας ρόλος που χάρισε στον Τζούλιαν ΜακΜάχον τέσσερις υποψηφιότητες για τηλεοπτικά βραβεία και είναι ο πλέον χαρακτηριστικός του, εκτός από εκείνον του «δαίμονα» Κόουλ Τέρνερ στις τηλεοπτικές «Μάγισσες» που είχε προηγηθεί.

Ο Διαμαντής Καραναστάσης ως «Στέλιος Μαρκίδης»

Μπορεί ο Διαμαντής Καραναστάσης, ο οποίος είναι σήμερα βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, να έκανε ένα μόλις γκεστ στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», αλλά χάρη στις ασταμάτητες επαναλήψεις της σειράς όλα αυτά τα χρόνια, είναι ένας ρόλος που έχει «γράψει» στη συνείδηση του τηλεοπτικού κοινού.

Μετά από τροχαίο η Ελένη και ο Κωνσταντίνος μεταφέρονται στο νοσοκομείο, με την πρώτη να ερωτεύεται κεραυνοβόλα τον γόη γιατρό της και κάνει τα πάντα για να παραμένει μέσα χωρίς να χρειάζεται μέχρι να τον «ρίξει».

Βέβαια, το φλερτ τους έχει άδοξο τέλος όταν ανακαλύπτει ότι ο γιατρός ως άλλος «Μάνθος Φουστάνος» είναι παντρεμένος και την θέλει απλά για μια «περιπετειούλα»

Δείτε επίσης:

Ζεφύρι: Θύμα βεντέτας το 8χρονο αγόρι - Το σκότωσαν οι νονοί, λέει η μητέρα

«Στρατιώτες έρχονται, Θεέ μου ήταν λάθος να έρθουμε εδώ»: Συγκλονίζει μαρτυρία για όμηρο της Χαμάς

«Η καλύτερη δημαρχάρα»: Mιλήσαμε με κατοίκους του Βόλου για την εκλογή του Αχιλλέα Μπέου

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA