Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι Maneskin και η Ιταλία βρέθηκαν στην κορυφή του 65ου διαγωνισμού της Eurovision. Το συγκρότημα με το Zitti e Buoni ήρθε πρώτο στην ψηφοφορία του κοινού, επιβεβαιώνοντας τις στοιχηματικές προβλέψεις. Αντίθετα η κριτική επιτροπή προτίμησε την Ολλανδία, την Γαλλία και την Μάλτα.  Ο 22χρονος frontman του συγκροτήματος, Νταμιάνο Νταβίντ και οι Maneskin, ξεσήκωσαν το κοινό της Ahoy Arena με το δυναμικό ροκ κομμάτι τους, κερδίζοντας τον διαγωνισμό με 524 βαθμούς, αφήνοντας πίσω τη Γαλλία με 499.

Διαβάστε ακόμη: Eurovision 2021: Αιχμηρή ανάρτηση για τη Γαλλία από τον Damiano David των Maneskin

Πάντως ο Damiano David, όπου μόλις στα 22 του στην Ιταλία, αλλά πλέον και ευρύτερα θεωρείται sex symbol, δεν ήταν πάντα έτσι. Η εκκεντρική εμφάνιση του «κακού παιδιού» με τα τατουάζ και τα βαμμένα νύχια, δεν έχει σχέση με την εποχή που ήταν στο σχολείο, αφού όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που μετέδωσε η εκπομπή «Ευτυχείτε» του Open, είχε την εμφάνιση του «καλού παιδιού» και τίποτα δεν μαρτυρούσε την εξέλιξή του σε ροκ σταρ.

Η αγάπη του για τη μουσική ήταν αυτή που τον οδήγησε στη δημιουργία της μπάντας και αποφάσισε να κάνει τα πάντα προκειμένου να τους μάθει ο κόσμος.

Στα 18 του συμμετείχε μαζί με τους Maneskin στο X-Factor, όπου χάρη στο ταλέντο τους κέρδισαν τις εντυπώσεις και βγήκαν δεύτεροι. Έκτοτε ακολούθησαν αρκετές επιτυχίες στη γείτονα χώρα, με εμφανίσεις σε κλαμπ και μαγαζιά, όπου το εκκεντρικό στυλ του Νταμιάνο Νταβίντ κέρδισε τις εντυπώσεις. Ψηλά τακούνια, αλυσίδες και pole dancing, ήταν μόνο μερικές από τις ιδέες του για να προκαλέσει και να γίνει ευρύτερα γνωστός.

Το συγκρότημα αποτελείται από τον τον τραγουδιστή Νταμιάνο Νταβίντ, την μπασίστρια Βιτόρια Ντε Αντζέλις, τον κιθαρίστα Τομάς Ράτζι και τον ντράμερ Ίθαν Τόρκιο. Όσον αφορά τα προσωπικά του, ο Νταμιάνο Νταβίντ έχει «χαρίσει» την καρδιά του στην Ιταλίδα influencer και μοντέλο, Giorgia Soleri, με την οποία μάλιστα αρραβωνιάστηκαν μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης, όπως αναφέρουν τα ιταλικά δημοσιεύματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA