Μενού
  • Α-
  • Α+

Σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο παραμένει η αμόλυβδη βενζίνη σχεδόν στο σύνολο των περιοχών της Αττικής, με τις τιμές να είναι ακόμη πιο αυξημένες στην περιφέρεια. Σύμφωνα, δε, με τα επίσημα στοιχεία όπως αυτά προκύπτουν από τις εφαρμογές του Υπουργείου Ανάπτυξης η μέση τιμή της «95άρας» βενζίνης πανελλαδικά βρίσκεται πλέον στα 2,168 ευρώ το λίτρο με την «100άρα» να πωλείται, αντίστοιχα, για 2,314 ευρώ το λίτρο.

Διαβάστε ακόμη: Βενζίνη: Οι εκτιμήσεις της αγοράς και οι συμβουλές των ειδικών

Στα νησιά της χώρας η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη καθώς είναι χαρακτηριστικό πως στις Κυκλάδες την Κυριακή η μέση τιμή της βενζίνης ήταν στα 2,349 ευρώ το λίτρο ενώ στην Κρήτη, τη Λευκάδα, την Κεφαλλονιά, τη Σάμο, τα Δωδεκάνησα κ.α. βρίσκεται πάνω από τα 2,2 ευρώ ανά λίτρο. Υπάρχουν δε και πιο ακραίες περιπτώσεις, όπως στην Κάλυμνο που βρέθηκε να πωλείται ακόμη και με 2,5 ευρώ!

Αναμένονται αυξήσεις στη χονδρική τιμή

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΠΟΠΕΚ, αύριο Τετάρτη 11 Μαΐου, αναμένονται αυξήσεις στη χονδρική τιμή διυλιστηρίου για τις νέες παραγγελίες στις βενζίνες, αλλά και μειώσεις στο υγραέριο κίνησης και ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις στο πετρέλαιο κίνησης ΒΙΟ.

«Τη Δευτέρα ο μέσος όρος της τιμής της βενζίνης ήταν στην Αττική, από 2,18 μέχρι 2,23. Το πετρέλαιο το απλό έχει φτάσει 1,87–1,90 και να σκεφτείτε ότι έχει και τη μείωση 15 λεπτά, δηλαδή θα είχαμε περάσει αυτή τη στιγμή τα 2 ευρώ το πετρέλαιο» ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Reader η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα.

Καμπανάκι για τα πρατήρια με φθηνή βενζίνη

Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να βάλουν καύσιμα από κάποιο άγνωστό στους ίδιους λόγω χαμηλότερης τιμής. Κάτι τέτοιο όμως εγκυμονεί κινδύνους καθώς υπάρχουν πολλά καταγγελίες για αλλαγές σε συμπεριφορές στα αυτοκίνητα πιθανότατα εξαιτίας νοθευμένης βενζίνης. Μάλιστα, συμβουλεύει τους οδηγούς: «Μην αφήνετε τα συνοικιακά πρατήρια καυσίμων για να βρείτε την πιο φθηνή βενζίνη. Να μην επηρεάζεστε επειδή υπάρχουν φθηνά βενζινάδικα, γιατί τα φθηνά μπορεί να έχουν νοθευμένη βενζίνη. Οπότε, να εμπιστεύεστε αυτούς που σας εξυπηρετούν πάντα και όχι κάποιους που δε γνωρίζετε» συμβουλεύει η Μαρία Ζάγκα, για τις παγίδες που ενέχει η επιλογή άλλου πρατηρίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA