Μενού
Βρεφικό γάλα
Βρεφικό γάλα | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με ένα προϊόν που σημείωσε «ρεκόρ» ανατίμησης.

Ο εν λόγω Σύνδεσμος ζητά, σύμφωνα με την ΕΡΤ, «να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το πλαφόν που τέθηκε στο περιθώριο κέρδους των εταιρειών που παράγουν και εμπορεύονται γάλα πρώτης και δεύτερης βρεφικής ηλικίας».

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο Σύνδεσμος εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στον τομέα της βρεφικής και παιδικής διατροφής.

Στην αίτηση ακύρωσης υποστηρίζεται ότι το πλαφόν που επιβλήθηκε είναι αντίθετο στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, και σε συνταγματικές διατάξεις, όπως η επιχειρηματική, η οικονομική ελευθερία, το ελεύθερο του ανταγωνισμού και η αρχή της ισότητας.

Μάλιστα, κατά τη δημόσια τηλεόραση σημειώνεται από τον Σύνδεσμο ότι οι τιμές του πλαφόν για το γάλα είναι αυθαίρετες και κατώτερες του κόστους παραγωγής και διάθεσης.

Γάλα: Ανατιμήσεις «φωτιά»

Να τονιστεί ότι τον Ιανουάριο του 2024 η αύξηση στο βρεφικό γάλα άγγιζε το 213%, με τη μεγαλύτερη διαφορά της Ελλάδας με κράτος της Ε.Ε.

Μάλιστα, όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του ο ΣΚΑΪ, στην Ελλάδα αγόραζε κάποιος τα 800 γραμμάρια αντί 26,34 ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο στη Σουηδία η ίδια ποσότητα κόστιζε 9,84 ευρώ.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA