Μενού
s&p-global
S&P Global | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας S&P Global υποβάθμισε σήμερα το αξιόχρεο του δημοσίου του Ισραήλ, την ώρα που τα ασιατικά χρηματιστήρια σημείωσαν πτώση με φόντο την επίθεση στο Ιράν.

Πιο αναλυτικά, ο οίκος S&P Global υποβάθμισε το Ισραήλ από τη βαθμίδα «AA-» στη βαθμίδα «A+» που παρ’ όλ’ αυτά υποδεικνύει πως έχει απολύτως τη δυνατότητα να τηρεί εντός προθεσμιών τις υποχρεώσεις του, εξαιτίας των «αυξημένων γεωπολιτικών κινδύνων».

«Η πρόσφατη εξάπλωση της σύγκρουσης με το Ιράν μεγεθύνει τους γεωπολιτικούς κινδύνους, οι οποίοι ήταν ήδη υψηλοί για το Ισραήλ», εξήγησε ο οίκος, που συνόδευσε την υποβάθμιση με αρνητική προοπτική, στοιχείο που αφήνει να εννοηθεί ότι είναι πιθανή νέα υποβάθμιση του προσεχώς.

Πτώση σε ασιατικά χρηματιστήρια με φόντο την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Στο ίδιο πλαίσιο, μετά τις εκρήξεις στο Ιράν, στις ασιατικές αγορές στην Ασία. Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei έχασε πάνω από 3% στις πρώτες συναλλαγές, ενώ ο δείκτης Topix σημείωσε πτώση άνω του 2,5%.

Παράλληλα, κορεατικός δείκτης μετοχών Kospi υποχώρησε κατά περισσότερο από 2%. Ωστόσο, άλλα ασιατικά χρηματιστήρια, όπως εκείνα σε Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ, ξεκίνησαν με μικρές απώλειες.

Το χρηματιστήριο της Σαγκάης, στο οποίο τείνουν να κυριαρχούν οι εξελίξεις εντός της Κίνας, διαπραγματεύτηκε αρχικά στο επίπεδο της προηγούμενης ημέρας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA