Μενού
xioni polisi.jpg
Ship Snow, Yo
  • Α-
  • Α+

Άρχισαν ως «μια τρελή ιδέα» και πλέον αποφέρουν τεράστια κέρδη στους εμπνευσμένους ιδιοκτήτες τους. Ο λόγος για τις πιο παράξενες, αλλά ταυτόχρονα πετυχημένες startups του πλανήτη, που κάνουν θραύση στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου.

Πωλήσεις δαχτυλιδιών από διαλυμένους αρραβώνες, παπούτσια με άρωμα και εμπόριο χιονιού είναι μόνο μερικά από τα project, που μπορεί να έμοιαζαν σε κάποιους ως ανέκδοτο, αλλά αγαπήθηκαν από το καταναλωτικό κοινό.

Αυτές είναι ορισμένες από τις πιο τρελές και πετυχημένες startups.

I Do Now I Don't

Ο Josh Opperman ίδρυσε την εταιρεία στη Νέα Υόρκη, όταν η σύντροφός του τον εγκατέλειψε. Με λίγα λόγια μετέτρεψε τη θλίψη του για τον χωρισμό σε μια επιτυχημένη startup. Το I Do Now I Don't διαθέτει προς πώληση κοσμήματα για όσους δεν τα χρειάζονται.

Ουσιαστικά μέσω της εταιρείας μπορείς να αγοράσεις σε χαμηλές τιμές δαχτυλίδια, που προέρχονται από διαλυμένους αρραβώνες και όρκους αγάπης, που δεν κράτησαν.

Parihug

Η Parihug από το Κλίβελαντ των ΗΠΑ είναι η εταιρεία που δημιουργεί αρκουδάκια τα οποία συνδέονται με Bluetooth και WiFi. Γιατί να συμβαίνει αυτό; Μα για να μπορείς από απόσταση να δώσεις «εντολή» στο αρκουδάκι να αγκαλιάσει το αγαπημένο σου πρόσωπο.

Potato Parcel

Η Potato Parcel από το Τέξας των ΗΠΑ καταγράφει κέρδη 25.000 δολαρίων τον μήνα. Τι πουλάει;

Πατάτες πάνω στις οποίες ο κάθε πελάτης ζητά να γραφτεί με μαρκαδόρο το μήνυμα που θέλει. Στη συνέχεια η πατάτα παραδίδεται σε κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο. Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει viral ως δώρο στις ΗΠΑ, για ειδικές περιστάσεις όπως γενέθλια και επετείους.

Scentra

Τα ανθεκτικά και άνετα υποδήματα της ινδικής εταιρείας Scentra διαφέρουν από τα υπόλοιπα παπούτσια. Όχι για το στυλ τους, αλλά γιατί έχουν ένα ξεχωριστό άρωμα που αναδύεται από το ίδιο το παπούτσι. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το άρωμα μπορεί πραγματικά να καλύψει οποιαδήποτε δυσωδία στα πόδια.

JoinMyWedding

Το JoinMyWedding είναι ένας ιστότοπος στον οποίο όποιος το επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί για να παρακολουθήσει γάμους ως καλεσμένος. Φυσικά αυτό δεν γίνεται δωρεάν. «Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δείτε μια διαφορετική κουλτούρα και να διασκεδάσετε πολύ», τονίζει η εταιρεία από την Αυστραλία.

Spud Pickles

Η Spud Pickles είναι στην πραγματικότητα μια εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών με έδρα τη Γιούτα, αλλά ένα από τα apps που έχει δημιουργήσει, κλέβει την παράσταση. Πρόκειται για εφαρμογή που χρησιμοποιείται από κυνηγούς φαντασμάτων για τον εντοπισμό πνευμάτων...

Ship Snow, Yo

Η εταιρεία Ship Snow, Yo ειδικεύεται στη μεταφορά όλων των ειδών χιονιού, συμπεριλαμβανομένου ενός ολόκληρου κιτ χιονάνθρωπου. Παραδόσεις γίνονται σχεδόν σε κάθε περιοχή των ΗΠΑ, ενώ οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν συγκεκριμένες ποσότητες.

DogSpot

Η DogSpot, με έδρα το Μπρούκλυν της Νέας Υόρκης, δημιουργεί λύσεις για σκύλους ή μάλλον για ιδιοκτήτες των συμπαθέστατων τετράποδων.

Συγκεκριμένα, ειδικεύεται στο χτίσιμο «έξυπνων» σπιτιών για σκύλους γύρω από καταστήματα, ώστε να μπορείτε να αφήνετε το κατοικίδιό σας ασφαλές, ενώ βγαίνετε για ψώνια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA