Μενού
POS
POS | EUROKIΝΙSSI
  • Α-
  • Α+

Το υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει πως δίνεται παράταση 1+1 μήνα σχετικά με την ολοκλήρωση της διασύνδεσης POS με ταμειακές μηχανές.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αυτή ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα αιτήματα της ίδιας της αγοράς παρόχων POS και ταμειακών μηχανών όσο και των επιχειρήσεων, για να μπορέσουν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις ενός σύνθετου και πολυεπίπεδου έργου.

Προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί χωρίς τεχνικά προβλήματα, δίνεται παράταση 1 μήνα, δηλαδή μέχρι την 31η Μαρτίου 2024, για όσες επιχειρήσεις δεν έχουν διασυνδέσει μέχρι σήμερα τα συστήματά τους.

Μέσα σε αυτό το διάστημα, οι υπόχρεοι θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με τους εξουσιοδοτημένους τεχνικούς εγκατάστασης ταμειακών μηχανών προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι η πρόοδος του έργου μέχρι σήμερα είναι πολύ σημαντική, καθώς έχει αναβαθμιστεί το 85% των συστημάτων POS και ταμειακών, ενώ οι διασυνδέσεις ξεπέρασαν τις 60.000, με τα προγραμματισμένα ραντεβού τις αμέσως επόμενες ημέρες να ανέρχονται στις 20.000.

Σημειώνεται ότι 35 νέοι κλάδοι που υποχρεούνται σε POS θα πρέπει μέχρι σήμερα να έχουν παραγγείλει και κάνει εγκατάσταση έως τέλος Μαρτίου την διασύνδεση.

Μέχρι τις 31 Μαρτίου έχουν πάρει παράταση οι επιχειρήσεις που έχουν υποχρέωση να συνδεθούν ενώ μέχρι τις 30 Απριλίου θα έχουν παράταση όσες επιχειρήσεις δεν βρήκαν ραντεβού μέσα στον Μάρτιο. 

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 60.000 διασυνδέσεις ενώ συνολικά προβλέπεται πως υπόχρεοι είναι 400.000. Ταυτόχρονα, πάνω από το 85% των λογισμικών των POS και των ταμειακών μηχανών έχει αναβαθμιστεί. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA