Μενού
tseti theodoropoulos
Η Ιουλία Τσέτη και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος. | NDP/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι εκλογές της 19ης Ιουνίου στον ΣΕΒ για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Να σημειωθεί ότι ο νυν πρόεδρος Δημήτρης Παπαλεξόπουλος αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος, ωστόσο τη θέση του διεκδικούν με αξιώσεις δύο πολύ γνωστά πρόσωπα του επιχειρηματικού γίγνεσθαι στην Ελλάδα.

Ο λόγος για τον νυν αντιπρόεδρο του ΣΕΒ, Σπύρο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος ανακοίνωση σήμερα (23/04) την υποψηφιότητά του και την Ιουλία Τσέτη.

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος της Bespoke SGA, θεωρείται ως ένας από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους του ελληνικού επιχειρείν. Από το 2006 έως το 2010 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Vivartia ABEE και είναι ο ιδρυτής της εταιρείας Chipita.

Για αυτόν τον λόγο άλλωστε συχνά αποκαλείται ως Mr. Chipita.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που πήρε στα χέρια του την Chipita όταν ήταν μία απλή γραμμή παραγωγής για γαριδάκια στο Μοσχάτο και την μετέτρεψε σε πολυεθνικό όμιλο, ο οποίος εξαγοράστηκε για 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Τα μαθήματα ζωής του πρώην Mr Chipita που έκλεισε deal 2 δισ. δολαρίων

Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Εταιρειών Εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας.

Επίσης υπήρξε αντιπρόεδρος της Helex και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Έχει βραβευτεί για τις καινοτομικές δράσεις του και το επιχειρηματικό έργο του.

theodoropoulos
Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος. | ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Η ανακοίνωση

«Ανακοινώνω σήμερα με χαρά και αίσθηση ευθύνης, την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές για την Προεδρία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Ενημέρωσα ήδη εχθές ως όφειλα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.

Η απόφασή μου αυτή έρχεται σε συνέχεια της δραστηριοποίησής μου επί 21 χρόνια ως μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ, εκ των οποίων τα 10 τελευταία από τη θέση του Αντιπροέδρου με αρμοδιότητα τα εργασιακά.

Οι επιτυχίες του ΣΕΒ τα τελευταία χρόνια ήταν πολλές. Προασπίσαμε αποτελεσματικά τα συμφέροντα των μελών μας, ενώ ως κοινωνικοί εταίροι συμβάλαμε σημαντικά στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και στην πρόοδο της Ελληνικής οικονομίας.

Δεν είναι τυχαίο, ότι για δεκαετίες ολόκληρες, ο ΣΕΒ αναγνωρίζεται ως ο πιο έγκυρος εκπρόσωπος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην χώρα μας. Την τελευταία τετραετία εξάλλου ο αριθμός των μελών του ΣΕΒ ανήλθε σε πρωτοφανή επίπεδα.

Οι προκλήσεις όμως, που χρήζουν άμεσης και αποφασιστικής αντιμετώπισης, παραμένουν πολλές.

Η ενεργειακή κρίση και η πράσινη μετάβαση, η συνεχής μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας, οι τιμές πρώτων υλών, η διατάραξη της εφοδιαστικής αλυσίδας λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων, η τεχνολογική εξέλιξη και ταυτόχρονα η έλλειψη εργατικού δυναμικού αλλά και η προάσπιση της ψυχικής υγείας των εργαζομένων, είναι μόνο κάποια από τα ζητήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, σε μια νέα, διαρκώς ευμετάβλητη πραγματικότητα.

Δεσμεύομαι από τον ρόλο του Προέδρου για τον οποίο υποβάλλω υποψηφιότητα, να συνεχίσω στην ίδια, σταθερή πορεία ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων, που ο Σύνδεσμός μας ακολουθεί για περισσότερο από έναν αιώνα.

Ταυτόχρονα, με το καινοτόμο πνεύμα που χαρακτηρίζει τη μέχρι σήμερα επιχειρηματική μου πορεία, θα σχεδιάσουμε και θα υλοποιήσουμε τις απαραίτητες αλλαγές, που θα χρειαστούν ώστε ο ΣΕΒ να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις νέες προκλήσεις.

Είμαι απολύτως αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε στην επόμενη διετία να μεγιστοποιήσουμε την προστιθέμενη αξία για τα μέλη μας, να σχεδιάσουμε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της Ελληνικής επιχειρηματικότητας, και να συμβάλλουμε ουσιαστικά και στοχευμένα στην αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνικών ζητημάτων της χώρας».

Ιουλία Τσέτη: Ποια είναι

Τον προεδρικό θώκο της ΣΕΒ θα διεκδικήσει και η Ιουλία Τσέτη, καθώς ανακοίνωση την απόφασή της να συμμετάσχει στις επερχόμενες εκλογές στις αρχές Απριλίου.

Η Ιουλία Τσέτη είναι Ελληνίδα φαρμακοποιός με μεταπτυχιακές σπουδές και από το 2010, είναι CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) ο οποίος περιλαμβάνει τις βιομηχανίες Uni-Pharma, InterMed, UniHerbo και την εμπορική εταιρία στην Κύπρο PharmaBelle.

Σήμερα ο ΟΦΕΤ απασχολεί πάνω από 600 εργαζόμενους, διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην Κηφισιά και εξάγει σε περισσότερες από 66 χώρες.

Από τον Ιούνιο του 2020 είναι Πρόεδρος του UN Global Compact Network Hellas, Γενική Γραμματέας στο ΔΣ του ΣΕΒ και Επίτιμη Διδάκτωρ του Τμήματος Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA