Μενού
  • Α-
  • Α+

Με φόντο τη μήνυση που κατέθεσε ο Νίκος Παππάς κατά του Προέδρου της Επιτροπής, Σταύρου Κελέτση για ψευδή βεβαίωση, πλαστογραφία και παράβαση καθήκοντος, τις καταγγελίες του περί αλλοίωσης των πρακτικών και τη διαβεβαίωση του κ. Κελέτση ότι τηρεί ευλαβικά τον κανονισμό, στον απόηχο των SMS «βόμβα» του μάρτυρα, αλλά και εν μέσω «πολέμου» ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - σε επίπεδο μάλιστα κομμάτων πια κι όχι πηγών – περί «ψευδομάρτυρα» και «παρακράτους», συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα  - εκτός απροόπτου - η εξέταση του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Στον απόηχο της μήνυσης Παππά κατά Κελέτση, τα SMS «βόμβα» του μάρτυρα  και τον «πόλεμο» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τον «ψευδομάρτυρα» και το «παρακράτος», συνεχίζεται σήμερα η εξέταση του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Διαβάστε ακόμη: Καλογρίτσας σε Πολάκη: «Είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου - Ο ΣΥΡΙΖΑ μου χρωστάει»

Για νέα SMS έχει προϊδεάσει ο μάρτυρας

Το κλίμα αναμένεται θυελλώδες, αφού πέραν των «κεραυνών» του επιχειρηματία εναντίον του Νίκου Παππά για μεθοδεύσεις στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016, ο κ. Καλογρίτσας έχει προϊδεάσει για extra αποκαλύψεις μέσω νέων SMS του ίδιου με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο φέρεται να αποκαλούσε σε ηλεκτρονικά μηνύματα «λεβέντη μου» και «παλικάρι μου». Παράλληλα, σήμερα στις 11.00 ο αποκαλούμενος και «κόκκινος» εργολάβος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις ερωτήσεις των πρώην «συντρόφων» του (φέρεται να έχει δηλώσει Αριστερός και «στρατολογημένος» στον ΣΥΡΙΖΑ), καθώς τη σκυτάλη στην υποβολή ερωτήσεων θα πάρει η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία έχει υιοθετήσει εξ αρχής επιθετικό ύφος απέναντι στον μάρτυρα.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η κατάρριψη των περί «μπροστινού» Παππά

Άλλωστε στην αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρούν από την πρώτη στιγμή να υποβαθμίσουν τις «ρουκέτες» Καλογρίτσα για ενορχήστρωση σχεδίου δημιουργίας του λεγόμενου ΣΥΡΙΖΑ Channel με οργανωτή τον Νίκο Παππά, «μπροστινό» τον ίδιο - ως στενό του φίλο αφού όπως φέρεται να είπε κοιμόταν σπίτι του και γνώριζε μέχρι και τη Βουλγάρα καφετζού του γραφείου του - και χρηματοδότη τη λιβανέζικη CCC μέσω εικονικής σύμβασης και αφανών λογαριασμών, χαρακτηρίζοντάς τον σταθερά «ψευδομάρτυρα» με σκοπό την αποφυγή επιστροφής των 3 εκατομμυρίων ευρώ στους Άραβες. Κόντρα στα SMS και την επίκληση ύπαρξης ακόμα και εγγράφου για την κατανομή των ποσοστών στο κανάλι, στο οποίο ο ίδιος φέρεται να είπε πως συμμετείχε με τις μετοχές του κ. Παππά, ο ΣΥΡΙΖΑ με σαφή στόχο να καταρρίψει το επιχείρημα περί «μπροστινού»,  αναμένεται να αντιπαραθέσει αφενός τις υπεύθυνες δηλώσεις  του γιου του Βλαδίμηρου Καλογρίτσα πριν το διαγωνισμό με τις οποίες δήλωνε – όπως λένε - στην αρμόδια τράπεζα ότι διαθέτει 8 εκατομμύρια ευρώ για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό, τα οποία δεν αποτελούν προϊόν δανείου, αφετέρου τις δηλώσεις που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ πως έχει κάνει ο κ. Καλογρίτσας εντός της Επιτροπής για 14,5 εκατομμύρια ευρώ, που έβαλε ο ίδιος.

ΝΔ: Μηνύστε τον αν είναι ψευδομάρτυρας

Την ίδια ώρα, την αποκάλυψη «μίας κυβέρνησης που λειτουργούσε ως παρακράτος», διαβλέπει πίσω από τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα η ΝΔ, που εκτιμά πως με όσα έχουν ήδη ακουστεί πίσω από τις κλειστές πόρτες της Επιτροπής φωτίζεται ένας «σκοτεινός κύκλος ύποπτων συναλλαγών εκατομμυρίων ευρώ» και επιβεβαιώνεται ο «οργανωτικός» ρόλος του κ. Παππά στην προσπάθεια ποδηγέτησης του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Η Πειραιώς μάλιστα καλεί την Κουμουνδούρου να αφήσει τη στάση «σιωπής» και να απαντήσει στα «αμείλικτα» ερωτήματα, που δημιουργούν οι ισχυρισμοί Καλογρίτσα.

Η «ομάδα» Παππά και οι οικονομικές εξυπηρετήσεις

Στα αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν τα πρόσωπα που κατά τον κ. Καλογρίτσα φέρονται να αποτελούσαν την «ομάδα Παππά», η οποία γνώριζε τα πάντα γύρω από την επιχείρηση απόκτησης του λεγόμενου ΣΥΡΙΖΑ Channel, καθώς και ποιοι ήταν οι βουλευτές τους οποίους ο ίδιος εξυπηρέτησε οικονομικά, σύμφωνα πάντα με όσα ο ίδιος φέρεται να έχει υποστηρίξει. Η εξέταση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα πάντως φαντάζει δύσκολο να ολοκληρωθεί σήμερα, καθώς από τη μία ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει πάση θυσία να τον στριμώξει ελπίζοντας να υποπέσει σε αντιφάσεις, από την άλλη η ΝΔ επιθυμεί να λάβει περαιτέρω απαντήσεις επί σοβαρών υπαινιγμών για το ρόλο Παππά και της «ομάδας» του, ενώ και ο ίδιος δείχνει πως προκειμένου να πείσει για τους ισχυρισμούς του θα βγάζει τα «όπλα» που έχει στη φαρέτρα του με το σταγονόμετρο, διατηρώντας την αγωνία στο ζενίθ.Άλλωστε, δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς και τις απαντήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, που είναι σε εκκρεμότητα, αναφορικά με το άνοιγμα των λογαριασμών Χ. Καλογρίτσα και Χούρι (CCC), καθώς και αναφορικά με το αν έγινε έλεγχος νομιμότητας των 3 εκατομμυρίων ευρώ που χρησιμοποιήθηκαν για την εγγυητική επιστολή συμμετοχής στο διαγωνισμό. Όταν αυτές διαβιβαστούν στην Επιτροπή είναι πολύ πιθανό να πυροδοτήσουν νέες εξελίξεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA