Μενού
  • Α-
  • Α+

Δριμεία επίθεση στους συνδικαλιστές του ΜΕΤΡΟ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που μετέβαλλαν αιφνιδίως στάση από την προκηρυγμένη στάση εργασίας για αύριο (16/06) σε 24ωρη απεργία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο, εξαπέλυσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, από τη Βουλή, κατηγορώντας τους για ασέβεια απέναντι στους μαθητές που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις και καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης που στηρίζουν τις κινητοποιήσεις να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο ερώτημα: «Είστε με συνδικαλιστές του Μετρό που αποφάσισαν να κλείσουν την Αθήνα ή είστε με τους μαθητές και τους γονείς τους;».

Διαβάστε επίσης: Πανελλήνιες: Εκανε πίσω στην απεργία η ΑΔΕΔΥ ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου

«Οι συνδικαλιστές έλαβαν τις αποφάσεις τους και κρίνονται όπως κρινόμαστε και εμείς. Αρχικά, την περασμένη Παρασκευή είχαν πάρει απόφαση να κάνουν 4ωρη στάση εργασίας και να διαδηλώσουν εναντίον του νομοσχεδίου. Χθες αποφάσισαν 24ωρη απεργία παραβιάζοντας - από την δική μας ανάγνωση - τις διατάξεις του νόμου. Τα ερωτήματα είναι απλά. Τι άλλαξε από την Παρασκευή και η  στάση εργασίας έγινε απεργία; Άλλαξε το νομοσχέδιο; Ποιον εξυπηρετεί αυτή η αλλαγή στάσης; Το θύμα αυτής της νέας τοποθέτησης θα είναι οι μαθητές που δίνουν πανελλαδικές και οι γονείς που έχουν ίδια αγωνία με τα παιδία τους. Η ΑΔΕΔΥ και το εργατικό κέντρο Αθήνας θα τοποθετηθούν όπως νομίζουν εγώ όμως θα ήθελα από τα κόμματα μια τοποθέτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας παράλληλα ότι η εν λόγω απεργία δεν έχει κηρυχθεί τηρώντας τις προβλέψεις του νόμου. 

Αντιθέτως, ο υπουργός Εργασίας μίλησε θετικά για τους συνδικαλιστές των λεωφορείων και των τρόλεϊ, οι οποίοι παρά τη σφοδρή αντίθεσή τους με το νομοσχέδιο αποφάσισαν να μεταθέσουν την στάση εργασίας για το μεσημέρι, συναισθανόμενοι την κρισιμότητα της ημέρας για τους μαθητές.

«Γιατί δεν μπορείτε να συστήσετε το ίδιο και στις άλλους; Να κάνουν τις κινητοποιήσεις τους, να διαδηλώσουν, να εκφράσουν την αντίθεσή τους, αλλά να μπορέσουν και τα παιδιά να δώσουν τις εξετάσεις τους. Ζητάω κάτι υπερβολικό;», επισήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Οξύτατη ήταν η αντίθεση του Θανάση Παφίλη από το ΚΚΕ, ο οποίος καταλόγισε στον Υπουργό πρόθεση να «προβοκάρει» την αυριανή απεργία, ενώ για «γκεμπελισμό» τον κατηγόρησε ο Πάνος Σκουρλέτης από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει την εξαίρεσή της από την 24ωρη απεργία λόγω των πανελλαδικών. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA