Μενού
  • Α-
  • Α+

Ύστερα από την προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σχετικά με τη δήλωση του καθηγητή Δημήτρη Κούβελα για τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλία, ήρθε και η απάντηση από τον Σωτήρη Πατσιλινάκο, Συντονιστή Διευθυντή Καρδιολογικής κλινικής στο Κωνσταντοπούλειο Γ.Ν. Ν. Ιωνίας, αναφορικά με τις αιτίες που οδήγησαν στο πρόσφατο ισχαιμικό επεισόδιο του.

«Ο ασθενής Χαρδαλιάς Νικόλαος έχει γνωστό ιστορικό στεφανιαίας νόσου με σημαντικούς παράγοντες κινδύνου. Το πρόσφατο ισχαιμικό επεισόδιο προήλθε από τυπική εξέλιξη της νόσου και ουδόλως σχετίζεται με τον προ 8μήνου εμβολιασμό του» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι καθηγητής Φαρμακολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Κούβελας, ανέφερε δημόσια ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο, και ότι αυτό ήταν περενέργεια, επειδή είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Ο κ. Κούβελας έγραψε στη σελίδα του στο Facebook: «Ως Ιατρός και Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, προτρέπω τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του, να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του COVID-19 στο το οποίο υπεβλήθη. Το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο περιγράφεται στις αναμενόμενες ανεπιθύμητες δράσεις των εν λόγω εμβολίων και ο ασθενής βρίσκεται στο χρονικό φάσμα εκδήλωσης της ανεπιθύμητης».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA