ΠΟΛΙΤΙΚΗ
04/01/2022 14:51

PCR: Επιβεβαίωση Reader - Στα 47 ευρώ η τιμή για το μοριακό τεστ

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή εξέδωσε ανακοίνωση για την τιμή που θα πληρώνουν οι πολίτες στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές για PCR (μοριακό τεστ)

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
PCR: Επιβεβαίωση Reader - Στα 47 ευρώ η τιμή για το μοριακό τεστ
Πηγή: eurokinissi, Pexels
Ανάγνωση:

Οπως έγραψε πρώτο το Reader το πλαφόν στην τιμή των PCR ορίζεται στα 47 ευρώ. Υστερα από την έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε χθες (3/1) ο Αδωνις Γεωργιάδης στο υπουργείο Ανάπτυξης, συμφωνήθηκε με τους συναρμόδιους υπουργούς και γενικούς γραμματείς να τεθεί ανώτατο όριο της τιμής στα μοριακά τεστ, κοντά στα 50 ευρώ.

Οπως αποκάλυψε ο «Μαξιμιλιανός» στο Reader κι επιβεβαίωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ μέσα στην ημέρα θα εκδοθεί και σχετική ΚΥΑ η οποία θα απαγορεύει την υπέρβαση της τιμής που θα τεθεί ως πλαφόν καθώς θα πρόκειται για διατίμηση.

Το μεσημέρι της Τρίτης η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για την τιμή που θα πληρώνουν οι πολίτες στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές για να υποβληθούν σε μοριακό τεστ ανίχνευσης κορονοϊού και η οποία ορίζεται στα 47 ευρώ.

Η ανακοίνωση για τα PCR

«Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό, τα διαγνωστικά εργαστήρια και τις ιδιωτικές κλινικές ότι από την Πέμπτη 06/01/2022 τροποποιούνται τα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης (πλαφόν) για το διαγνωστικό έλεγχο με τη μέθοδο PCR ως εξής:

  1. ​Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των τριάντα πέντε (35) ευρώ
  2. ​Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των δώδεκα (12) ευρώ.

Τα προαναφερθέντα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Τα ανωτέρω θα προβλέπονται σε Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη που βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
PCR ΜΟΡΙΑΚΟ ΤΕΣΤ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ