Μενού
mitsotakis theodorikakos
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Ανάπτυξης.
| ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Επίσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και συνάντηση με τον νέο επικεφαλής του, Τάκη Θεοδωρικάκο, πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρωί της Τετάρτης (19/06) με την ακρίβεια να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Ο πρωθυπουργός επέμεινε στην αντιμετώπιση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών από πολυεθνικές και επανέλαβε το αίτημα για πανευρωπαϊκή δράση.

Επίσης τόνισε ότι στόχος δεν είναι μόνο η μείωση του πληθωρισμού αλλά και των τιμών στα τρόφιμα.

«Η απόφασή μας είναι να συνεχίσουμε τολμηρές διαρθρωτικές παρεμβάσεις για τις τιμές, που έχουν αρχίσει να έχουν αποτελέσματα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

mitsotakis

Μητσοτάκης: Τι είπε για την ακρίβεια

«Στόχος είναι η μείωση των τιμών ειδικά στα τρόφιμα. Θα χρειαστεί να ενώσουμε δυνάμεις και θέλουμε αγορά που θα δουλεύει ανταγωνιστικά και θα αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια. Θέλουμε υγιή επιχειρηματικότητα στο πλευρό μας», συμπλήρωσε.

«Η ακρίβεια είναι και ευρωπαϊκό θέμα. Γι αυτό ζήτησα παρέμβαση της Κομισιόν. Θα επιμείνω σε αυτό. Σύμμαχοί μας είναι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

mitsotakis

«Κάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις στην αγορά. Είναι σημαντικός ο ρόλος του υπουργείου και για τις ελλείψεις στην αγορά εργασίας. Πρέπει να λυθούν γραφειοκρατικά προβλήματα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Όσο η οικονομία αναπτύσσεται πρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας εξειδικευμένο προσωπικό», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θεοδωρικάκος: «Δύο κρίσιμες αποστολές»

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος από τη μεριά του είπε: «Έχουμε δύο κρίσιμες αποστολές: Πρώτον, την ομαλή λειτουργία της αγοράς, με αποκλιμάκωση των τιμών και αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας. Δεύτερον, η ενίσχυση της ανάπτυξης και των επενδύσεων».

Επιπλέον, ο ίδιος ανακοίνωσε τη «συνέχιση όλων των έκτακτων μέτρων για ένα ακόμα εξάμηνο, για αποκλιμάκωση των τιμών».

mitsotakis

Επίσης, σύμφωνα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, «ενισχύεται ο ελεγκτικός μηχανισμός με 30 στελέχη, όπως και το e-katanalotis».

«Ενώνουμε τις δυνάμεις της κρατικής υπηρεσίας με την υγιή επιχειρηματικότητα και τους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA