Μενού
Βορίδης και Μητσοτάκης
Μάκης Βορίδης και Κυριάκος Μητσοτάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

O Στέλιος Κουτνατζής αντικαθιστά τον Γιάννη Μπρατάκο, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Επίσης, με απόφαση του πρωθυπουργού ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, αναλαμβάνει θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων

Ο Στέλιος Κουνταντζής ορίζεται γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού με τις από το νόμο προβλεπόμενες αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας, καθώς και την επιμέλεια της νομοθετικής ύλης για λογαριασμό του πρωθυπουργού.

Η εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων στο Μέγαρο Μαξίμου

Όπως τονιζόταν από την κυβέρνηση η εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων στο Μέγαρο Μαξίμου αντανακλά τη βούληση του πρωθυπουργού για «καθαρούς ρόλους και ξεκάθαρες αρμοδιότητες» ως προς το «ποιος κάνει τι» στο Μέγαρο Μαξίμου.  

Ο Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων όπως για παράδειγμα του Υπουργικού Συμβουλίου, σε συνεργασία με τον Στέλιο Κουτνατζή. 

Ο δε Στέλιος Κουτνατζής αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας πρωθυπουργού. Δηλαδή επανέρχεται η θέση σε επίπεδο γενικού γραμματέα από υφυπουργού και αποκτά περισσότερο τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά. 

Τα ήδη υπάρχοντα στελέχη του Μαξίμου συνεχίζουν με τις αρμοδιότητες που είχαν. Επιπλέον, ο Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει την εποπτεία και τη ρύθμιση των Οργανισμών και των Φορέων που υπάγονται στον πρωθυπουργό (πχ Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του ανθρώπου, Εθνική Επιτροπή για Άτομα με Αναπηρία) και ο Θανάσης Κοντογεώργης την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Θανάσης Νέζης, αναλαμβάνει με τον κ. Κουτνατζή την επικοινωνία με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και την επικοινωνία με το Γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή και την Κοινωνία των Πολιτών.

Η Ελένη Σχινά αναλαμβάνει Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του πρωθυπουργού (μαζί με το αρχείο και το πρωτόκολλο του πρωθυπουργού). 

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Παύλος Μαρινάκης, συνεχίζει να έχει τις αρμοδιότητες των ΜΜΕ, την εκπροσώπηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA