Μενού
Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου | EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Μετά την Αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, η διαρροή των στοιχείων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (emails) ψηφοφόρων προς την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου μπαίνει και στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο».

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Γεώργιος Νούλης. 

Σχολιάζοντας την αρχική έρευνα από την Αρχή, η κα Ασημακοπούλου σημείωσε πως «η διερεύνηση είναι καλοδεχούμενη από πλευράς της» και επεσήμανε πως θα συνεργαστεί.

Εσωτερικός έλεγχος στο ΥΠΕΣ

Την ίδια ώρα, σε πρωινή της συνέντευξη στην ΕΡΤ, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, ενημέρωσε πως διενεργείται εσωτερικός έλεγχος στο υπουργείο της, μετά και την αποκάλυψη για την υπόθεση της ευρωβουλευτού.

«Αποφασίσαμε να δώσουμε μία οδηγία για εσωτερικό έλεγχο για να επιβεβαιώσουμε την επάρκεια της ασφάλειας των διαδικασιών της προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023» είπε, συγκεκριμένα. 

«Λάβαμε και εμείς κάποιες καταγγελίες, οφείλουμε να δώσουμε απαντήσεις, να μην υπάρχει καμία σκιά» υπογράμμισε. «Παρότι το υπουργείο δεν δίνει email και η κα Ασημακοπούλου έχει πει ότι δεν έχει τα έχει πάρει από το υπουργείο Εσωτερικών, για να μην μείνει καμία σκιά, είπαμε να προχωρήσει ένας εσωτερικός έλεγχος» επανέλαβε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA