Μενού
Το τεθωρακισμένο αυτοκίνητο του Ερντογάν
Ένα από τα τεθωρακισμένα αυτοκίνητα του Ερντογάν | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Στην Αθήνα βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης (07/12) ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στην Αθήνα με το προεδρικό αεροσκάφος λίγο μετά τις 10:00 το πρωί και μετέβη στα δύο κτίρια της Ηρώδου Αττικού με τις τρεις τεθωρακισμένες λιμουζίνες του, ή όπως είναι αλλιώς γνωστά τα «θηρία».

Η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου ήταν τεράστια, καθώς πέρα από τα οχήματα της ελληνικής αστυνομίας, αρκετά ήταν τα συμβατικά οχήματα, τύπου τζιπ και βαν, που τον «συνόδευσαν» κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του.

Ερντογάν: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία

Κατά τη διάρκεια του περάσματος της αυτοκινητοπομπής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το κέντρο της Αθήνας, ισχυρές δυνάμεις της Τροχαίας προχώρησαν σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του Τούρκου προέδρου.

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο συγκεκριμένος στόλος των αυτοκινήτων του Τούρκου προέδρου ανανεώθηκε τελευταία φορά το 2017 ενώ το κόστος καθεμίας λιμουζίνας κυμαίνεται από 1 έως 2 εκατ. τουρκικές λίρες.

Λιμουζίνα Ερντογάν
Ένα από τα τεθωρακισμένα αυτοκίνητα του Ερντογάν | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Λιμουζίνα Ερντογάν
Λιμουζίνα Ερντογάν | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ερντογάν: Ποια είναι τα «θηρία» του

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Live News» του MEGA, ο Ερντογάν ακολουθεί το παράδειγμα του προέδρου των ΗΠΑ που ταξιδεύει με το φημισμένο «Beast», ένα όχημα - φρούριο.

Ο Τούρκος ηγέτης θα έχει στο ένα αεροπλάνο μόνο τις λιμουζίνες του, που είναι οχήματα Mercedes - Maybach. Σύμφωνα με την εκπομπή, ο Ερντογάν διαθέτει συνολικά έξι  τέτοιες λιμουζίνες για τις επισκέψεις του στο εσωτερικό και στο εξωτερικό., ωστόσο στην Αθήνα ήρθε με τρεις.

Αντέχουν σε πυροβολισμούςεκρήξεις, ακόμη και σε επίθεση με χημικά, αφού στο εσωτερικό τους αναπτύσσεται ένα ειδικό κύκλωμα αέρα που εμποδίζει την είσοδο εξωτερικών αερίων.

Είναι κατασκευασμένα από ένα ειδικό κράμα τιτανίου που προσφέρει την απαιτούμενη θωράκιση ενώ οι πόρτες είναι ενισχυμένες με επιπλέον ατσάλι πάχους 13 εκατοστών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA