Μενού
kasselakis
Ο Στέφανος Κασσελάκης. | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ανεβαίνει κατακόρυφα το πολιτικό θερμόμετρο τις τελευταίες ώρες, με φόντο την εισαγγελική έρευνα διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας για την εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε δεικτικά ότι «η ελληνική δικαιοσύνη έχει τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά στον κόσμο» και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, έσπευσε να απαντήσει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «αναπαράγει την πιο χυδαία εκδοχή της ρητορικής των fake news»

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε στο Facebook ότι «ο κ. Κασσελάκης αντί να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα πολύ σοβαρά ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές, ύστερα και από τις καταγγελίες του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη σε μία ευθεία επίθεση στη Δικαιοσύνη και την ίδια στιγμή αναπαράγει την πιο χυδαία εκδοχή της ρητορικής των fake news και του τοξικού λόγου που εξέφρασε το κόμμα του τα τελευταία χρόνια».

«Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, αλλά αν νομίζει ότι καταφεύγοντας στην τοξικότητα θα αποφύγει τις απαντήσεις, κάνει μεγάλο λάθος», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα. Μέχρι το τελευταίο δολάριο – μέχρι το τελευταίο ευρώ», είχε αναφέρει νωρίτερα σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κασσελάκης: Αιχμηρή τοποθέτηση

Ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε: «H ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά στον κόσμο: Όταν αναλαμβάνει να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που βοά για την κατάλυση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Όταν αναλαμβάνει να στείλει σπίτι τους, αντί για τη φυλακή, βιαστές πρωθυπουργικούς φίλους και στελέχη της ΝΔ που παρανομούν. Όταν αναλαμβάνει να με στοχοποιήσει για το δάνειο που έδωσα στο κόμμα μου για να μη μείνουν απλήρωτοι τις γιορτές οι εργαζόμενοι. Από τα δεδουλευμένα μου στις ΗΠΑ, όχι από σακούλες από επιχειρηματίες».

«H ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο αργά αντανακλαστικά στον κόσμο: Όταν οφείλει να διερευνήσει το έγκλημα, το μπάζωμα και τη συγκάλυψη στα Τέμπη. Όταν οφείλει να διερευνήσει το Predator και τις παράνομες παρακολουθήσεις του Μαξίμου. Όταν οφείλει να δικάσει τις υποθέσεις κάθε απλού πολίτη που ψάχνει το δίκιο του χωρίς μέσον και πλάτες», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ο ίδιος σημείωσε: «Σε ό,τι με αφορά: Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα. Μέχρι το τελευταίο δολάριο – μέχρι το τελευταίο ευρώ. Σε ό,τι αφορά τη χώρα της ατιμωρησίας: Όλα θα αλλάξουν. Από όλους εμάς που έχουμε καθαρά χέρια, με τη δύναμη όλων εσάς που έχετε καθαρό μέτωπο».

Έρευνα εισαγγελέα

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ξεκινά ποινική προκαταρκτική έρευνα μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφων σχετικά με την ύπαρξη εταιρείας που έχει στις ΗΠΑ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης από την οποία προήλθαν τα χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και δώρα των εργαζομένων στα κομματικά μέσα.

Στο πλαίσιο της έρευνας την οποία διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αντώνης Ελευθεριάνος, θα διερευνηθεί εαν έχουν τελεστεί τυχόν παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, και συγκεκριμένα εκείνες που απαγορεύουν σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εισαγγελική παρέμβαση ήρθε μετά την δημοσιοποίηση στοιχείων περί δανείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δια μέσου εταιρίας του στην Αμερική, στο ταμείο του κόμματος προκειμένου να γίνουν πληρωμές σε εργαζόμενους σε ΜΜΕ.

Η αντίδραση της Κουμουνδούρου

Μετά από αυτή την εξέλιξη, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

Οι πηγές της Κουμουνδούρου παραπέμπουν στη δήλωση που είχε κάνει στις 23 Φεβρουαρίου, όπου δήλωνε «Εφ' όσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό».

Παράλληλα, σημειώνεται ότι για τον Στέφανο Κασσελάκη δεν υπάρχει θέμα ότι κατέθεσε ψευδή δήλωση Πόθεν Έσχες γιατί απλά οι υπόχρεοι δηλώνουν τώρα για τα εισοδήματα του 2022.

Γιατί γίνεται έρευνα για τον Κασσελάκη

Για την υπόθεση υπήρξε δημόσια αντιπαράθεση με αφορμή την απόλυση από τον Στέφανο Κασσελάκη, του μέχρι πρότινος οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιου Γεωργόπουλου.

Ο τελευταίος σε πρόσφατη ανάρτησή του ανέφερε ότι το επίμαχο δάνειο του Στέφανου Κασσελάκη μπήκε στον λογαριασμό της Left Media ΑΕ, ουσιαστικά χωρίς να χρειάζεται, καθώς το δώρο και η μισθοδοσία των εργαζομένων είχε ήδη καταβληθεί.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον μέχρι πρότινος οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, το ποσό επιστράφηκε «στις 4/1/2024 μόλις μας έγιναν γνωστά τα στοιχεία του λογαριασμού που έπρεπε να κατατεθεί η επιστροφή της (αχρησιμοποίητης) τραπεζικής οφειλής».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA