Μενού
Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης | ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Επέστρεψε από τις ΗΠΑ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, και σχολίασε τις αντιδράσεις στην τοποθέτησή του περί του «θαύματος» στη βάφτισή του.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε πως «υπεραναλύουν» τη φράση του και εξήγησε πως η συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο έγινε με αφορμή μία εικόνα που είχε στο γραφείο του. 

«Το είπα διότι υπήρχε μια εικόνα του Αγίου Ιακώβου στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής. Πριν αναφερθώ σε αυτό ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος μου είπε ότι ο Άγιος Ιάκωβος, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι ένας από τους πιο πρόσφατους Αγίους, ήταν ο μέντοράς του, γι' αυτό έγινε ο διάλογος» εξήγησε.

«Στο τέλος της ημέρας είναι κάτι που ζεσταίνει την καρδιά μου το να ξέρω ότι υπάρχει ένας δεσμός με έναν πρόσφατο άγιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι αλλάζω την πολιτική στάση τη δική μου ή του κόμματος, ήταν ξεκάθαρη η θέση μου από την αρχή για τους διακριτούς ρόλους κράτους-εκκλησίας» συμπλήρωσε. 

Σε άλλο σημείο σημείωσε πως «το μόνο θαύμα που υπάρχει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναστηθεί μετά από τόσα που έχει περάσει τους τελευταίους μήνες και χρόνια και είμαι υπερήφανος για το πού βρισκόμαστε». 

Απάντηση για το "lifestyle" ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτώμενος για την κριτική που υπάρχει σχετικά με τα πρόσωπα που απαρτίζουν το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως πρόκειται για επιλογές των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, που ο ίδιος σέβεται. 

«Είναι η πρώτη διαδικασία στην ιστορία της Ελλάδας τις τελευταίες δεκαετίες, που ένα κόμμα αφήνει τον λαό να επιλέξει το ψηφοδέλτιό του και δεν φοβάμαι την κρίση του κόσμου, την εμπιστεύομαι. Δόθηκε η δυνατότητα στους υποψηφίους να παρουσιάσουν τον εαυτό τους. (...) Σέβομαι την κρίση των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι έχουν να προσφέρουν και να πουν κάτι, κανείς δεν είναι τυχαία εκεί που είναι. Και όλοι πρέπει να αποδείξουν αν αξίζουν τη θέση στις Βρυξέλλες την οποία διεκδικούν. Να σεβόμαστε όταν κάποιος θέτει τον εαυτό του στην κρίση του άλλου» είπε.

Κασσελάκης: «Η ομογένεια με αναγνωρίζει ως παιδί της»

Αναφερόμενος στις εντυπώσεις που αποκόμισε από το ταξίδι του στις ΗΠΑ, σημείωσε πως «η ομογένεια αναγνωρίζει σε μένα ένα παιδί της. Τα παράπονα είναι μεγάλα» είπε και στάθηκε «σε μεγάλες καθυστερήσεις στα προξενεία». 

«Μερικές φορές, αυτή η διαχειριστική ικανότητα, η αριστεία της κυβέρνησης, πόσο ψέμα μπορεί να είναι;» διερωτήθηκε. 

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως «έχει ενοχλήσει πολύ το σχόλιο του πρωθυπουργού περί "εισαγόμενου αρχηγού", πάρα πολύ, γιατί αισθάνονται και οι ίδιοι ότι το μόνο που θέλουν είναι η ψήφος τους».

Ερωτώμενος για τις δηλώσεις του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Αυτιά, που βρέθηκε επίσης στις ΗΠΑ ότι «όλος ο πλανήτης ψηφίσει ΝΔ», ο κ. Κασσελάκης τον κατήγγειλε ότι παρουσιάζει μία «εικόνα λαϊκίστικη». 
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA