Μενού
skertsos.jpg
Ο Άκης Σκέρτσος. | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Υψηλοί είναι οι τόνοι σήμερα, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής, με φόντο το σχέδιο νόμου για την ισότητα στο γάμο.

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος στη συζήτηση που εξελίσσεται στην ολομέλεια καυτηρίασε την ομιλία του ΓΓ του ΚΚΕ και μεταξύ άλλων είπε: «Επειδή είναι ιστορική αυτή η ψηφοφορία και δυστυχώς, λυπάμαι πάρα πολύ που το ΚΚΕ στέκεται απέναντι σε αυτή τη σημαντική μεταρρύθμιση, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων».

Ο Άκης Σκέρτσος είπε επίσης ότι ο Δημήτρης Κουτσούμπας «αφιέρωσε 43 λεπτά για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα».

«Ένα κόμμα, το οποίο λέει ότι είναι κοντά στον άνθρωπο, κοντά στα δικαιώματα του ανθρώπου αλλά τελικά μάχεται για μια πάλη ιδεών που δεν αφορά τα πραγματικά ανθρώπινα προβλήματα του σήμερα, αποφάσισε να μείνει εκτός αυτής της σημαντικής θεσμικής κατάκτησης», τόνισε ο Άκης Σκέρτσος.

«Είδαμε σήμερα μια σκέψη η οποία είναι ολοκληρωτική, απολιθωμένη και μονολιθική. Αυτό είναι το πρόβλημα του ΚΚΕ δυστυχώς και ήθελα, εφόσον υπάρχει ιστορική εμπειρία, να υπάρξει μια αυτοκριτική και ένας αναστοχασμός ως προς στις δυστοπίες που έχουν παραχθεί από κομμουνιστικά καθεστώτα έναντι των ομοφυλόφιλων συνανθρώπων μας», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Σκέρτσος: «Δικαιολογία»

«Θα ήθελα να ακούσω μια καταδίκη των στρατοπέδων συγκέντρωσης στην Κούβα πριν έρθει το ΚΚΕ να μας πει ότι “ναι μεν αλλά, συμφωνεί αλλά καταψηφίζει” ή θα ήθελα, εφόσον υπάρχει μια συνέπεια ως προς τα ζητήματα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, να καταψηφίσει αυτό το άρθρο αλλά να υπερψηφίσει όλα τα υπόλοιπα. Κάθε άλλη δικαιολογία, είναι αυτό. Είναι δικαιολογία και τίποτα άλλο», συμπλήρωσε ο Άκης Σκέρτσος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σήκωσε το γάντι και απάντησε: «Ο κ. Σκέρτσος αναγκάζεται να απαντήσει στην 45λεπτη, όπως είπε, ομιλία μου, η οποία ήταν τεκμηριωμένη. Αυτό δείχνει ότι θέλει να απαντήσει, όχι στο ΚΚΕ ή να του ζητήσει πάλι να διευκρινίσει. Αλλά θέλει να απολογηθεί, στους βουλευτές του κόμματ'ος του».

Κουτσούμπας: «Απολογείται στους ψηφοφόρους»

«Ο κ. Σκέρτσος θέλει να απολογηθεί στο εκλογικό σώμα της Νέας Δημοκρατίας, που δεν έχουν καμία ομοφοβία, καμία τρανσοφοβία, όπως δεν έχει και το ΚΚΕ, και μιλάνε με συγκεκριμένα επιχειρήματα», πρόσθεσε.

«Το ζήτημα της προστασίας των παιδιών είναι κυρίαρχο θέμα και αυτό το αγνόησε η Νέα Δημοκρατία και από την άποψη του χρόνου, που έδωσε για συνολική επιστημονική αναλυτική συζήτηση, όχι μόνο ανάμεσα στους βουλευτές αλλά και από επιστημονικούς φορείς που θέλανε να εκθέσουν τα επιχειρήματά τους και να δώσουν την ουσία των θέσεων τους», σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η στάση αυτή δείχνει αυτό το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία. Να χαίρεστε αυτόν τον προοδευτισμό, αυτό είναι συντήρηση του κακίστου είδους, είναι οπουρτουνισμός, είναι τυχοδιωκτισμός», σχολίασε στη συνέχεια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA