Μενού
giorgos gerapetritis
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης | Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού
  • Α-
  • Α+

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αποκάλεσε «αποκυήματα επιστημονικής φαντασίας» τα όσα αναφέρονται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία» αναφορικά με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, και τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

 

Η εφημερίδα μετέφερε πληροφορίες του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου, ο οποίος «υποστήριξε ότι ο υπουργός Εξωτερικών γνώριζε τις λεπτομέρειες της Συμφωνίας, όσο αυτή συντασσόταν», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Συμπληρώνεται, δε, πως ο κ. Γεραπετρίτης «μετέφερε πληροφορίες στον Μητσοτάκη». 

«Υπάρχουν οι αξιολογικές κρίσεις, οι οποίες μπορεί να είναι λανθασμένες, τουλάχιστον για μας. Υπάρχει η διαστρέβλωση της αλήθειας και υπάρχουν και τα ψέματα τα οποία είναι αποκυήματα επιστημονικής φαντασίας» επεσήμανε ο κ. Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Σχολίασε δε, πως έχουν φτάσει σε «εντελώς εξοργιστικά» επίπεδα τα όσα γράφονται. 

«Ο κ. Γεραπετρίτης ούτε γνωρίζει, ούτε έχει συναντήσει, ούτε έχει συνομιλήσει ποτέ με τον κ. Κοτζιά, όπως ο ίδιος μας έχει πει.  Δεν γνωρίζει καν ποιος συνέταξε τη Συμφωνία των Πρεσπών και ενημερώθηκε γι’ αυτή όταν έγινε δημόσια.  Όλα όσα λέγονται ειδικά γι’ αυτό το θέμα είναι ασύστολα ψεύδη» υπογράμμισε, στην ίδια γραμμή και με τα όσα είχαν αναφέρει νωρίτερα κύκλοι από το ΥΠΕΞ.

«Τα διαψεύδουμε κατηγορηματικά και μάλιστα αναρωτιόμαστε αν τόσο μα τόσο απροκάλυπτα ψέματα, τέτοιες διατυπώσεις, που είναι στην αντίθετη πραγματικότητα, αν διακινούνται εξ αμελείας ή εκ δόλου. Είναι αδιανόητο αυτό που έχει ειπωθεί και το διαψεύδουμε κατηγορηματικά» κατέληξε.

Σημειώνεται πως και οι κύκλοι του ΥΠΕΞ είχαν διαψεύσει το πρωτοσέλιδο και είχαν επισημάνει: «Υπάρχουν κοινά ψεύδη και ψεύδη ασύστολης χυδαιότητας. Είμαστε στη δεύτερη κατηγορία. Και υφίστανται ευθύνες, και ποινικές, για όσους τα παράγουν ή διακινούν». 

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ήταν το εξής:

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία»
Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία»

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA