Μενού
mitsotakis
Ο Πρωθυπουργός συνομιλεί με πολίτη στην Αγ. Παρασκευή | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Να αλλάξει τη μονοπώληση του δημόσιου διαλόγου από τη συζήτηση για τη θέσπιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας και να αναδείξει εκ νέου την προσήλωση της κυβέρνησης στις πολιτικές βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, επιδιώκει ο Πρωθυπουργός.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα κυβερνητικά στελέχη έχουν φωτίσει πλέον όλες τις πτυχές για τους άμεσα ενδιαφερόμενους καθώς και εκείνες που μπορεί να δημιουργούσαν προβληματισμούς στην κοινή γνώμη και σε βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης ή της αντιπολίτευσης, συνεπώς η συζήτηση μπορεί να αναθερμανθεί όταν το νομοσχέδιο κατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση και φυσικά στη Βουλή. Κατά πληροφορίες, δε, σκοπεύει να επισπεύσει την  έγκριση του νομοσχεδίου στο Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο θα γίνει πιθανότατα την επόμενη Τρίτη έναντι της 30ής Ιανουαρίου που προγραμματιζόταν, ώστε η ολοκλήρωση της κατάθεσης και ψήφισης του στη Βουλή να γίνει πριν τα τέλη Φεβρουαρίου και οι διαφωνίες να μην κακοφορμίσουν..

Ο ίδιος στρέφει ήδη το βλέμμα στο κυβερνητικό έργο που έχει αντίκτυπο  στη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας, δίνοντας έμφαση στην αναχαίτιση της ακρίβειας που εξακολουθεί να δοκιμάζει τα νοικοκυριά, με δεδομένο ότι η Ελλάδα κατέγραψε το Δεκέμβριο τον 2ο υψηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη. Γι’ αυτό και το Υπουργείο Ανάπτυξης θα προωθήσει τα 4 νέα μέτρα που έχει ανακοινώσει το αργότερο έως το τέλος του μήνα προς ψήφιση στη Βουλή, ώστε η μείωση των τιμών στο ράφι να επέλθει όσο το δυνατόν συντομότερα.

Συνομιλώντας με κατοίκους σε καφέ στην Αγία Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός, επανέλαβε τη δέσμευσή του για ακόμα πιο σκληρή δουλειά της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά «τα μεγάλα και τα μικρά ζητήματα, τα οποία ουσιαστικά διαμορφώνουν την καθημερινότητα κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα» από την ακρίβεια μέχρι την υγεία και από την ασφάλεια και την παραβατικότητα των εφήβων μέχρι την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. «Αυτή η κυβέρνηση παραμένει ταγμένη στην υλοποίηση του προεκλογικού μας προγράμματος», διαβεβαίωσε.

Σε άτυπο προεκλογικό αγώνα ενόψει ευρωεκλογών

Όπως όλα δείχνουν άλλωστε η ακρίβεια θα βρεθεί ψηλά στην πολιτική ατζέντα και δρόμο προς τις ευρωεκλογές. Με τη χθεσινή του επίσκεψη στην Αγία Παρασκευή άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε στην πραγματικότητα και τον άτυπο προεκλογικό αγώνα ενόψει των ευρωεκλογών, έχοντας ήδη δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα πριν λίγες μέρες από το Γαλάτσι. Στόχος δεν είναι άλλος από το να θυμίσει στους πολίτες ότι και στην κάλπη της 9ης Ιουνίου θα πρέπει να αναλογιστούν ποια είναι η παράταξη που μπορεί να ενισχύσει τη φωνή της Ελλάδας στο εξωτερικό και να διεκδικήσει από την Ευρώπη όσα αξίζει η χώρα και απαιτούν οι σύγχρονες προκλήσεις για την ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας.

«Θα πιστοποιήσουμε και πάλι, στην κάλπη της 9ης Ιουνίου, ποια είναι η μεγάλη προοδευτική ευρωπαϊκή παράταξη, αυτή δεν είναι άλλη από την παράταξή μας, τη Νέα Δημοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά, ξορκίζοντας τον εφησυχασμό που αποτελεί κίνδυνο για την κυβερνώσα παράταξη.

Στη «φαρέτρα» του ενόψει των ευρωεκλογών πάντως θα έχει τους επόμενους μήνες και τα ψηφισμένα πια νομοσχέδια για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου σε αυτές, τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα μας, τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη για την επίσπευση απονομής, τη δέσμη μέτρων για την καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας και τις ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, που θα λειτουργήσουν ως ο καθρέφτης της μεταρρύθμισης όλων των σημαντικών πτυχών για τη ζωή των πολιτών και θα στείλουν το μήνυμα ότι «η κυβέρνηση δεν επαναπαύεται» στην πολιτική της κυριαρχία ή τη δημοσκοπική πρωτιά.  

Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στο επίκεντρο στο Νταβός

Η οικονομία και δη οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα βρεθούν και στο επίκεντρο των συνομιλιών και των επαφών του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα και αύριο στο Νταβός στο πλαίσιο του 54ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Ο Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες, όπως ανώτατα στελέχη μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνολογίας και της ενέργειας και εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα. Ενώ θα έχει τετ α τετ και με την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν με φόντο και την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής για την οριστικοποίηση του αναθεωρημένου προϋπολογισμού της Ε.Ε.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θα αδράξει την ευκαιρία να αναδείξει το ρόλο της Ελλάδας ως δύναμη αξιοπιστίας και πυλώνα σταθερότητας στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή, σε μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από συγκρούσεις, αβεβαιότητα, πολυκρίσεις και νέες γεωπολιτικές πραγματικότητες. Σε αυτό το πεδίο με ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτηση που θα έχει σήμερα το μεσημέρι με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy» Ravi Agrawal. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA