Μενού
mitsotakis-lesvos
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Λέσβο
  • Α-
  • Α+

Τη Λέσβο επισκέπτεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου μίλησε σε συγκέντρωση σε καφέ στην Καλονή, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «οι ευρωεκλογές είναι μία ακόμα κρίσιμη εθνική κάλπη. Είναι ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα για την παράταξή μας. Είναι ένα ακόμα στοίχημα το οποίο η ΝΔ θα το κερδίσει. Θα είμαστε πάλι οι μεγάλοι νικητές των ευρωεκλογών».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός συνέχισε: «Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να πάρουμε αυτές τις εκλογές στα σοβαρά. Και το λέω αυτό γιατί το τι συμβαίνει στην Ευρώπη όπως σας εξήγησα έχει μεγάλη σημασία για το τι γίνεται στην πατρίδα μας.

Είτε μιλάμε για την ασφάλεια που είναι το πρώτο ζητούμενο σήμερα. Είτε μιλάμε για τη μετανάστευση. Είτε μιλάμε για την οικονομία. Είτε μιλάμε για τους αγρότες μας και τις διεκδικήσεις που θα πρέπει να κάνουμε ενόψει της αναμόρφωσης της ΚΑΠ».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μετά τις ευρωεκλογές η ΝΔ να εξακολουθεί να είναι το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη»

«Την επόμενη μέρα μετά τις ευρωεκλογές η ΝΔ πρέπει να εξακολουθεί να είναι το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. και με τη δική σας στήριξη θα συνεχίσουμε σε αυτό το ρόλο για να μπορούμε σταθερά να ερχόμαστε πάντα πιο κοντά στην Ευρώπη», είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας:

«Αυτός είναι ο στόχος που έχω θέσει για τη 2η 4ετία, μια γρήγορη σύγκληση με την Ευρώπη, να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος μιας χαμένης 10ετίας που τόσο πολύ μας τραυμάτισε. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να είναι ισχυρή η ΝΔ. Αλλά και για ένα λόγο ακόμα.Γιατί πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια ταχύτητα, ένταση και αποφασιστικότητα, τις μεγάλες αλλαγές, τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που ήδη υλοποιούμε».

«Έχουμε λοιπόν μία κυβέρνηση που τρέχει με πολύ γρήγορους ρυθμούς και είναι πολύ σημαντικό αυτοί να συντηρηθούν», είπε ο πρωθυπουργός αναφέροντας: «Και το πολιτικό μήνυμα που πρέπει να εκπέμψει η κάλπη των ευρωεκλογών να είναι ένα μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας. Και είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες πολίτες θα τα ζυγίσουν πολύ προσεκτικά τα πράγματα όπως πάντα μπροστά σε μια εθνική κάλπη».

«Δεν θα πειραματιστούν. Δεν θα αφήσουν καμία χαραμάδα να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον πολιτικής αστάθειας και θα στηρίξουν πάλι τη ΝΔ. τη μόνη πραγματικά ευρωπαϊκή παράταξη του τόπου. Την παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη και η οποία κάνει την Ελλάδα Ευρώπη με γρήγορα βήματα σε όλα τα πεδία πολιτικής», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

«Πόλεμος κατά της ακρίβειας»

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «πόλεμο» εναντίον της.  «Το ξέρω καλά ότι σήμερα η ακρίβεια είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά», επισήμανε συμπληρώνοντας: «Το αναγνωρίζουμε και κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να το αντιμετωπίσουμε».

«Και η αύξηση του κατώτατου μισθού, 50 ευρώ, πήγαμε στα 830 ευρώ και θα πετύχουμε το στόχο μας για κατώτατο μισθό 950 ευρώ το 2027, είναι μία από τις απαντήσεις της κυβέρνησης στο πρόβλημα της ακρίβειας», είπε επίσης. «Η αύξηση του εισοδήματος με αύξηση σε μισθούς και συντάξεις αλλά και με διόρθωση αδικιών», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε ακόμα και στη δημόσια υγεία: «Και είναι και άλλες οι πολιτικές μας. Μεγάλα έργα… παρεμβάσεις στη δημόσια υγεία, στα σχολεία». Είπε δε: «Γιατί ξέρω ότι το ΕΣΥ πονάει ακόμα. Ερχόμαστε και βήμα βήμα και το διορθώνουμε. Αυτό αφορά και το νοσοκομείο σας γιατί δέσμευσή μου η πλήρης ανακατασκευή της ψυχιατρικής κλινικής νοσοκομείου σας».

Για την αντιπολίτευση σχολίασε: «Γι’ αυτά θέλω λοιπόν να μιλήσουμε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Όπως βλέπετε δεν ασχολήθηκα και δεν θα ασχοληθώ καθόλου με το τι συμβαίνει στην αντιπολίτευση. Ας λύσουν μόνοι τους τα εσωτερικά τους ζητήματα. Κι ας αντιμετωπίσουν μόνοι τους τις ιδεολογικές τους παλινωδίες».

«Εγώ θέλω να μιλάμε γι’ αυτά τα οποία κάνουμε εμείς, για το δικό μας έργο, γι’ αυτά που πρέπει να γίνουν, για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη», είπε επίσης ο πρωθυπουργός, συνεχίζοντας:

«Σε αυτό τον αγώνα πρέπει να πάμε όλοι μαζί συντεταγμένοι. Εγώ προσωπικά θα κάνω αυτό το οποίο ξέρω να κάνω καλά θα γυρίσω όλη την Ελλάδα. Θα εξηγήσω το βασικό ζητούμενο αυτών των εκλογών αλλά χρειάζομαι τη βοήθεια όλων σας. Των στελεχών μας υπουργών μας βουλευτών, μας… ξέρουν πως να κερδίζουμε εκλογές. Το κάναμε το 2023 θα το ξανακάνουμε και στα 50 χρόνια ίδρυσης της ΝΔ και το βράδυ της 9ης Ιουνίου θα γιορτάσουμε μια ακόμα μεγάλη νίκη». 

Παράδοση έργων στον Δήμο Δυτικής Λέσβου

Μιλώντας για τη Λέσβο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο «για σπουδαία μέρα για το Δήμο Δυτικής Λέσβου, για ολόκληρο το νησί, καθώς ένα έργο αίτημα πολλών δεκαετιών… παραδίδεται στην κυκλοφορία. Καλορίζικος ο δρόμος. Εσείς ξέρετε πόσο χρόνο θα γλιτώνετε και πόσο σημαντική αναπτυξιακή δυναμική θα προσδώσει σε ολόκληρη τη Λέσβο».

«Η Δυτικής Λέσβος μπορεί σήμερα να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Γιατί αυτό σας αξίζει, έτσι προκόβουν οι τόποι όταν όλοι μαζί δουλεύουμε για το δικό σας καλό», είπε επίσης.

«Τα μεγάλα έργα δεν σταματούν μόνο με την παράδοση του δρόμου. Θυμήθηκα πριν στην εκδήλωση… τον Κωνστανίνο Μητσοτάκη και ο ίδιος όταν είχε βρεθεί ως ενεργεία Πθ στο νησί σας είχε πει ότι σε λίγα χρόνια το φράγμα Τσικνιά θα είναι έτοιμο. Χρειάστηκαν πολύ περισσότερο. Το έργο όμως συμβασιοποιείται και θα ξεκινήσει επόμενους μήνες. Μία ακόμα δέσμευση μας που υλοποιείται, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Ναι και τα αντιπλημμυρικά θα γίνουν. Και αυτό το έργο έχει αντιπλημμυρικά», είπε, σημειώνοντας: «Μαζί αυτά τα δύο έργα με παρεμβάσεις στα σχολεία στο νοσοκομείο.. είναι δίκαιο να πει κανείς ότι όλη η Λέσβος κερδίζει το χαμένο έδαφος Γιατί η κυβέρνηση έσκυψε πάνω στα προβλήματα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου».

Μεταναστευτικό και βίζα σε Τούρκους πολίτες

Για το μεταναστευτικό είπε ότι η κυβέρνηση «έλυσε στην πράξη το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το μεταναστευτικό και προσφυγικό. Οι ροές έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Έχουμε αφήσει για τα καλά πίσω μας τις δύσκολες μέρες που το νησί βούλιαζε από παράνομους μετανάστες μέσα από μία πολιτική ανοιχτών συνόρων».

«Αυτή η κυβέρνηση άλλαξε όχι μόνο την εθνική αλλά και την ευρωπαϊκή πολιτική. Τα σύνορά μας πια φυλάσσονται. Και φυλάσσονται αποτελεσματικά, η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Εμείς καθορίζουμε ποιος μπαίνει στη χώρα και όχι οι διακινητές», είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τη βίζα σε Τούρκους πολίτες είπε: «Είναι το μόνο πρόγραμμα στην Ευρώπη το πρόγραμμα διευκόλυνσης βίζα. Το καταφέραμε γιατί η κυβέρνηση αυτή έχει αυξημένη αξιοπιστία στην Ευρώπη. Γιατί μιλάμε για είσοδο σε ζώνη Σένγκεν. Η Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας εμπιστεύθηκε.

«Το αποτέλεσμα είναι ότι ένας μεγάλος αριθμός Τούρκων επισκεπτών έρχονται στηρίζοντας ουσιαστικά την τοπική οικονομία και βελτιώνοντας το διαθέσιμο εισόδημα όλων των κατοίκων της Λέσβου», συμπλήρωσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA