Μενού
mitsotakis
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης. | ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
 • Α-
 • Α+

Συνεχίζονται οι σφοδρές αντιπαραθέσεις στη Βουλή με φόντο τη συζήτησ στην Ολομέλεια για την ακρίβεια. Μετά την κόντρα με τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστρεψε τα «βέλη» του στο ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Είχε προηγηθεί η αναφορά του τελευταίου ότι «εσείς μας πήγατε στην καταστροφή».

«Αλήθεια; Να θυμηθώ τον Γιώργο Παπανδρέου που έταζε 2 δισ. παραπάνω επιδόματα στον προϋπολογισμό του 2009 και μετά πήγε στο Καστελόριζο και μας είπε “ουπς συγγνώμη χρεοκοπήσαμε;”», απάντησε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός.

«Α εσείς δεν έχετε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Εμείς την αυτοκριτική μας την έχουμε κάνει», συμπλήρωσε.

Μητσοτάκης: «Χάσαμε τη πρώτη 10ετία»

«Επί εποχών Ανδρέα Παπανδρέου η Ελλάδα έμεινε ουσιαστικά στάσιμη χάσαμε την πρώτη 10ετία σύγκλισης με την Ευρώπη», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Για να μη μας εμφανίζεστε τώρα ξαφνικά εσείς. Γιατί σε λίγο θα μας βάλετε και τελείως γαλάζια γραβάτα με ευρωπαϊκά αστεράκια και θα μας λέτε Ευρώπη ίσον ΠΑΣΟΚ», είπε επίσης απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη.

mitsotakis
EUROKINISSI

«Εγώ δεν αμφισβητώ ότι σε ορισμένες βασικές επιλογές μπορούμε να βρισκόμαστε από την ίδια πλευρά, όπως για παράδειγμα για το Ταμείο Ανάκαμψης», τόνισε στη συνέχεια ο Κυριάκο Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στον ΣΥΡΖΑ:

«Στα 15,1 δις τα μέτρα σας στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτά που είναι κοστολογημένα από ΓΛΚ μόνο το 2024. Δεν έχω προσθέσει τον 13ο, θα δώσετε 13ο μισθό;», αναρωτήθηκε.

Σε ερώτηση του Σωκράτη Φάμελλου για πρόωρες εκλογές, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Α, άρα αφού δεν κάνουμε εκλογές τι σημασία έχει τι λέμε. Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Παραμύθια να λέμε στον κόσμο».

mitsotakis
EUROKINISSI

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη: «Έμαθα επρόκειτο να έρθει στην αίθουσα προφανώς καλώς δεν ήρθε χωρίς δικαίωμα λόγου είναι λίγο άχαρο αλλά μας είπε 13ος και 14ος μισθός».

«Άλλα 2,2 δις στα 15. Α, και μετά έχουμε και το πολύ ωραίο  5,8 δαπάνες υγεία θα δώσουμε άλλο 5% στην υγεία. Όταν πας να μαζέψεις μια γκάφα τα κάνεις χειρότερα άμα δεν έχεις ιδέα για τι μιλάς. Άλλα 11 δισ. ποιος πίνακας; Κάθε σύνταξη Κασσελάκη μας στοιχίζει άλλα 10 δισ», πρόσθεσε.

«Το έχουμε ξαναδεί το έργο το 2015. Μια θυμωμένη κοινωνία σας πίστεψε και την εξαπατήσατε εξ΄ού και το ψέμα. Είναι η λέξη που είναι πιο ταυτισμένη με την παράταξή σας. Το ψέμα έχει γίνει μέρος του DNA σας. Το δοκιμάσατε ξανά 2019 και 2023», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Και έρχεται ο νέος σας αρχηγός και υπόσχεται όχι απλά τα ίδια αλλά λες και τα έχει βάλει σε τούρμπο να πάνε ακόμα περισσότερο», συμπλήρωσε.

Μητσοτάκης: Οι απαντήσεις στην Κωνσταντοπούλου

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου:

 • «Εμείς σεβόμαστε το αποτέλεσμα των εκλογών, τη γεωγραφία της Βουλής και τα εκλογικά ποσοστά δεν τα υφαρπάξαμε από τους Έλληνες πολίτες, οι πολίτες μας έδωσαν το ποσοστό αυτό το οποίο κατανεμήθηκε στον αριθμό των βουλευτών που έχουμε στη Βουλή.
 • Και εσάς σας έδωσαν το δικό σας ποσοστό με τον αριθμό των βουλευτών που διαθέτετε στην κοινοβουλευτική σας ομάδα.
 • Επειδή μας λέτε με πολύ πάθος ότι εσείς δημοκρατικά εκπροσωπείτε τους πολίτες, θυμάμαι μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου του 2023 περιφρονήσατε πλήρως την βούληση των δικών σας ψηφοφόρων και αλλάξατε τους βουλευτές που εκλέχθηκαν με σταυρό για να βάλετε τους δικού σας διορισμένους βουλευτές».
mitsotakis
EUROKINISSI

Στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός είπε:

 • «Αν έπρεπε να σχεδιάσω ένα παπούτσι για το ΠΑΣΟΚ όπως εκφράζεται στη Βουλή από εσάς, θα σχεδίαζα ένα παπούτσι με τον ήλιο, μόνο που ο ήλιος αντί για πράσινος θα ήταν ροζ.
 • Διότι αυτά που άκουσα σήμερα σχετικά με την αξιολόγησή σας για την ευρωπαϊκή σύγκλιση ή μη της χώρας είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός τόνισε:

 • «Μια οικονομία που αναπτύσσεται με ρυθμούς υπερδιπλάσιους της ευρωζώνης συγκλίνει ή αποκλίνει από την Ευρώπη;
 • Μια οικονομία που μειώνει το βάρος του δημοσίου χρέους με τη μεγαλύτερη ταχύτητα από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες συγκλίνει ή αποκλίνει από την Ευρώπη;
 • Μια οικονομία της οποία τα επιτόκια δανεισμού πέφτουν με μεγάλη ταχύτητα και προσεγγίζουν αυτά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας συγκλίνει ή αποκλίνει από την Ευρώπη;
 • Μια οικονομία που έχει φτάσει στο σημείο το 50% του ΑΕΠ της να είναι εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών, να επενδύει στην ανάπτυξη και την καινοτομία, να έχει αυξήσει το επίπεδο των επενδύσεων της συγκλίνει ή αποκλίνει;
 • Μια οικονομία που μειώνει την ανεργία με την μεγαλύτερη ταχύτητα στην Ευρώπη συγκλίνει ή αποκλίνει από την Ευρώπη;».
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA