Μενού
mitsotakis soltz.jpg
Κυριάκος Μητσοτάκης και Όλαφ Σολτς. | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Συνάντηση με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, έχει αυτή την ώρα στο Βερολίνο, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Οικονομία, η Ενέργεια και η δραματική κατάσταση σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της συζήτησης ανάμεσα στους δύο ηγέτες.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και δηλώσεις στον Τύπο.

Επιπλέον, χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός συνάντησε τον επικεφαλής του CDU, Φρίντριχ Μερτς.

Στη συζήτηση με τον ηγέτη της γερμανικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ως βασικό στόχο, μετά την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας τη σύγκλιση με την Ευρώπη. Επίσης, ζήτησε ευελιξία όσον αφορά στο νέο Σύμφωνο Σταθερότητας και υπογράμμισε ότι «μόνο μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής θα αρχίσουν να μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές».

Μητσοτάκης: Η συζήτηση με Μερτς

Για το μεταναστευτικό, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα είναι χώρα πρώτης υποδοχής και «χρειάζεται περισσότερη οικονομική βοήθεια έτσι ώστε να ανταπεξέλθει».

Για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι μόνο με τον διάλογο επιλύονται οι διαφορές και πως «πρέπει να εστιάσουν οι δύο χώρες, Ελλάδα και Τουρκία, στη θετική ατζέντα».

Μητσοτάκης: Σε δείπνο στο Βερολίνο

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το βράδυ της Δευτέρας το παρών στο δείπνο που παρέθεσε στην καγκελαρία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, στο πλαίσιο των άτυπων συζητήσεων με τους Ευρωπαίους ηγέτες για την υιοθέτηση της Στρατηγικής Ατζέντας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Στο δείπνο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παρακάθισαν ο Γερμανός καγκελάριος και οι ηγέτες Ελλάδας, Κύπρου, Αυστρίας, Βελγίου, Λιθουανίας, Ουγγαρίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA