Μενού
Βουλή
Άποψη της Βουλής κατά τη διάρκεια συνεδρίασης | Eurokinissi/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Αιτήσεις αντισυνταγματικότητας προτίθενται να καταθέσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κυβερνητική τροπολογία σχετικά με την απαγόρευση συγκεντρώσεων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Διαβάστε ακόμα: Ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη – Παρέμβαση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ,μέχρι αύτη την ώρα ΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑΝέα Αριστερά αλλά και Πλεύση Ελευθερίας, έχουν ανακοινώσει μέσω των κοινοβουλευτικών τους εκπροσώπων πως θα καταθέσουν σχετικές ενστάσεις. Τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας αναμένεται να στηρίξει σύσωμη η αντιπολίτευση.

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα πάρει τον λόγο, συζητείται σήμερα (21/10), η τροπολογία για το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή.

Με βάση την τροπολογία, απαγορεύεται η χρήση ή κατάληψη επιφάνειας του χώρου για οποιονδήποτε σκοπό πέραν της επίσκεψης του Μνημείου και ανάδειξης σημασίας του καθώς και οποιαδήποτε αλλοίωση του χώρου.

Η ευθύνη για τη φύλαξη και την προστασία του Μνημείου παραμένει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ η φροντίδα, η ανάδειξη και η συντήρησή του περνά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε ακόμα: Το «δίλημμα» που θα θέσει ο Μητσοτάκης για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη Βουλή

Παράλληλα, απαγορεύεται η αλλοίωση του χώρου και οποιαδήποτε δημόσια συνάθροιση. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης έως ένα έτος ή με χρηματική ποινή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...