Μενού
boridis-skertsos-georgiadis
Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης και Δημήτρης Καιρίδης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Αρκετοί υφυπουργοί της κυβέρνησης έχουν προβληματισμούς για το θέμα του γάμου ομοφύλων και της τεκνοθεσίας. Με άλλα λόγια, δεν είναι μόνο ο Μάκης Βορίδης. Να σας πω επίσης ότι, εφόσον τεθεί ζήτημα πειθαρχίας στους υπουργούς, εξαιρετικά προβληματισμένος θα είναι ο υφυπουργός Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος και το 2015 δεν είχε ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης.

Από τους επίσης σημαντικά προβληματιζόμενους η υφυπουργός Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα, και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Κελέτσης. Και άλλοι έχουν ενστάσεις, αλλά το πρόβλημα θα το λύσει η…υπουργική πειθαρχία, καθώς, παρά τις ενστάσεις τους, θα δεσμευθούν από αυτή. 

Πόσοι βουλευτές θα ψηφίσουν;

Μιλώντας πάντως με βουλευτές της ΝΔ, ομολογώ ότι αντιλαμβάνομαι έναν έντονο προβληματισμό για το νομοσχέδιο. Με δεδομένο ότι αυτοί δεν θα έχουν αναγκαστική κομματική πειθαρχία, ορισμένοι αισθάνονται απελευθερωμένοι, με τελευταίο τον Κώστα Γκιουλέκα να λέει χθες ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, αν περιλαμβάνει τεκνοθεσία. Το ερώτημα, λοιπόν, που αιωρείται είναι, εάν οι βουλευτές της ΝΔ που θα υπερψηφίσουν θα είναι περισσότεροι από αυτούς που θα καταψηφίσουν ή θα λείπουν. Αν κρίνω από το σύμφωνο συμβίωσης το 2015, δεν είμαι αισιόδοξος. Αλλά τότε η ΝΔ δεν ήταν κυβέρνηση, οπότε εδώ θα είναι άλλης τάξεως ζήτημα. 

Ποιοι θα βγουν μπροστά να στηρίξουν; 

Πάντως αναμένεται κύμα υποστήριξης της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης από μια σειρά στελεχών όπως ο Άκης Σκέρτσος, η Ντορα Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Καιρίδης, η Σοφία Ζαχαράκη και άλλοι. Και όπως πάντα σε τέτοιες καταστάσεις το Μαξίμου σημειώνει το ποιοι βάζουν πλάτη στα δύσκολα. Κατά τα άλλα, υπάρχουν και βουλευτές που δυσκολεύονται αλλά εν τέλει θα υπερψηφίσουν προσδοκώντας να τους θυμηθεί ο Πρωθυπουργός σε κάποιον επόμενο ανασχηματισμό. 

Θα μπει ο ΣΥΡΙΖΑ στους Ευρωσοσιαλιστές; 

Μπορεί επισήμως τα στελέχη του κόμματος να κλείνουν το θέμα της συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών όπως ζήτησαν οι Ραγκούσης, Θεοχαρόπουλος και Ζαχαριάδης, όμως άνθρωποι εντός του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούσαν πως το ζήτημα θα απασχολήσει το Συνέδριο του κόμματος στα τέλη Φεβρουαρίου. Και πως δεν θα είναι τόσο απλό, ειδικά τώρα που η εσωκομματική αντιπολίτευση έχει εξαφανιστεί και έχει μεταφερθεί σε νέο κομματικό φορέα. Από τη Χαρίλαου Τρικούπη πάντως βγάζουν φλύκταινες αφού θεωρούν πως για άλλη μια φορά γίνεται προσπάθεια «εισπήδησης» στο δικό τους χώρο, που όμως - όπως σημειώνουν - δεν κατάφερε να το πράξει ο Τσιπρας όταν ήταν ισχυρός, άρα δύσκολο και για τον Κασσελάκη. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Λινού και η απώλεια ελέγχου

Με μια συνέντευξη της χθες η Αθηνά Λινού του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την παραίτηση της από τον τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. Μην ψάχνεστε, με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια διαφωνεί και τη στάση του κόμματος της, διότι η γυναίκα είναι υπέρ. Επίσης, όμως, με δεδομένες τις σχέσεις με την εκκλησία έχει επιφυλάξεις και για την πρόταση νόμου του κόμματος της για τα ομόφυλα ζευγάρια, αν και τη συνυπέγραψε.

Να σας πω, πάντως, ότι παρά την επιστροφή Κασσελάκη από τις ΗΠΑ, ο έλεγχος δείχνει να έχει πλήρως χαθεί, καθώς ο καθένας κάνει πλέον ό,τι καταλαβαίνει, η δε «ηγετική ομάδα» του κόμματος αποδεικνύεται χαμένη στη μετάφραση.

Δείτε εδώ όλα τα άρθρα του Μαξιμιλιανού

Διαβάστε επίσης

Συμμαθήτρια των 21 νεκρών μαθητών στα Τέμπη η μητέρα που σκότωσε το μωρό της στην Ημαθία

Η επίθεση της «17Ν» στον εισαγγελέα Ανδρουλιδάκη και τα λάθη των γιατρών που τον οδήγησαν στον θάνατο

Η πιο βροχερή πόλη της Ελλάδας - Το γαλανόλευκο «Λονδίνο» που δεν στεγνώνει εύκολα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA