Μενού
sofia mpekatorou
Η Σοφία Μπεκατώρου | Eurokinissi/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ
  • Α-
  • Α+

Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών στην Ελλάδα, οι οποίες έφεραν σήμερα (18/04) την έντονη αντίδραση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στον αέρα» στα Παραπολιτικά 90,1, η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, δήλωσε ότι είναι σε επικοινωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ «και περιμένω να τοποθετηθούν για το θέμα» ενώ συμπλήρωσε «ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει. Να κάνει την κίνηση που πρέπει».

Η Σοφία Μπεκατώρου απάντησε στις δηλώσεις λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θα απαντήσω στη δήλωση του κ. Παπανώτα ότι με απόλυτους αριθμούς ότι 238.476 γυναίκες κακοποιούνται σωματικά ή και σεξουαλικά από σύντροφο/ σύζυγο κατά τη διάρκεια του έτους. Δηλαδή 653 γυναίκες κάθε μέρα. Δεν φανταζόμαστε πράγματα έχει έρθει η ώρα που πρέπει να φροντίσουμε να παρθούνε λύσεις. Ελπίζω ότι θα φροντίσει το ίδιο το κόμμα να σταθεί όπως πρέπει.

Περιμένω να κάνει και αυτό την κίνησή του διότι πράγματι δεν μπορούμε να λέμε ότι φέρνουμε ανθρώπους με νέες ιδέες και οι άνθρωποι που έρχονται όχι μόνο έχουν απαρχαιωμένες αλλά είναι και οι προσωπικές τους απόψεις.

Ερωτηθείσα αν θα πρέπει ο Δημήτρης Παπανώτας να βγει από το ευρωψηφοδέλτιο, η Σοφία Μπεκατώρου απάντησε:

«Δεν μπορώ να το αποφασίσω εγώ όμως σε μια ομάδα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι να μπορούν να σταθούν με γνώση, με το αίσθημα για το κοινό καλό και να μην στρουθοκαμηλίζουμε.

Είμαι ήδη σε επικοινωνία με τα συλλογικά όργανα του κόμματος και περιμένω μια απάντηση».

Οι επίμαχες δηλώσεις Παπανώτα

«Εγώ δεν βλέπω να έχει θέμα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση κανένα, εκτός και αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη που την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της. Στις δουλειές βλέπω πως τις μεταχειρίζονται μία χαρά, μία χαρά έχουν μισθούς» συνέχισε ο Δημήτρης Παπανώτας, ο οποίος στη συνέχεια με ανάρτησή του κάνει λόγο για «κοπτοραπτική».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA