Μενού
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο της Αθήνας | EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Με τον ακριβή αριθμό των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσουν το παρών στις Σπέτσες να μην είναι ακόμη γνωστός, συνεδριάζει σήμερα το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας. Οι αρχικές γκρίνιες και οι επιφυλάξεις φαίνεται πως έχουν, ως ένα βαθμό αρθεί, μιας και οι πληροφορίες θέλουν την πλειονότητα απο τους «36» να συμμετέχει κανονικά στις τριήμερες εργασίες (19-21/01), με στελέχη να διευκρινίζουν πως οι εξηγήσεις του Στέφανου Κασσελάκη βοήθησαν για την τελική τους στάση.

Σήμερα (10/01) λοιπόν παρουσία Κασσελακη αναμένεται να οριστούν οι λεπτομέρειες ώστε να είναι έτοιμο ένα χρονοδιάγραμμα και ένα οργανόγραμμα για την συνάντηση των Σπετσών. Στους διαδρόμους της Βουλης πάντως συζητήθηκε και η επιλογή του τόπου συνάντησης, καθώς υπήρξαν βουλευτές που έθεταν τον προβληματισμό τους γιατί η συνεδρίαση να γίνει στις Σπέτσες και όχι σε μια περιοχή που έχει δοκιμαστεί και έχει μεγάλα προβλήματα.

Ωστόσο στελέχη που έχουν γνώση σημείωναν πως ο βασικός στόχος αυτής της συνάντησης είναι η σύσφιξη των σχέσεων και η συνεργασία των βουλευτών, όποτε δεν ειναι μείζον ο χώρος. Εξάλλου ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνιζαν, έχει πει πολλές φορες ότι επιθυμεί να κάνει περιοδείες με βουλευτές του και είναι στόχος του να καθιερώθουν.

Την ίδια ώρα ολοκληρώθηκαν και οι προετοιμασίες για τον προγραμματισμό των αναπτυξιακών συνεδρίων, για το επόμενο δίμηνο, στις περιφερειες της χώρας. Θεσσαλία και Δυτικη Μακεδονία θα είναι οι πρώτοι σταθμοί με τα στελέχη της Κουμουνδουρου να κάνουν καλεσμα στους πολίτες και να τονίζουν πως «κατόπιν της σχετικής απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής, συγκροτήθηκε η επιτροπή στελεχών του κόμματος για τον σχεδιασμό και διεξαγωγή των αναπτυξιακών συνεδρίων, η οποία έθεσε το πλαίσιο των προτεραιοτήτων για τον σχεδιασμό της περιφερειακής ανάπτυξης, με τη μέγιστη δυνατή συνεργασία και αξιοποίηση των ανθρωπίνων πόρων σε κάθε περιφέρεια, την εμπλοκή κάθε συλλογικού φορέα αλλά και ενδιαφερόμενου πολίτη». 

Η στάση στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει πως η πρόταση νόμου που έφερε είναι εκείνη που διασφαλίζει την ισότητα των δικαιωμάτων και είναι σαφής η θέση για την τεκνοθεσία, σε αντίθεση με το θολό περίγραμμα που αφήνει να διαφανεί η κυβέρνηση στις προτάσεις της όπως έλεγαν χαρακτηριστικά απο την Κουμουνδουρου. Μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση εξετάζει το ενδεχόμενο ακόμη και της καταψήφισης του νομοσχεδίου της κυβέρνησης με στόχο να φέρει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση την Νέα Δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει να δει την πρόταση νόμου ωστόσο οι έως τώρα διαρροες δεν είναι ενθαρρυντικές ως προς την υπερψήφιση.

Την ίδια ώρα και στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν βουλευτές που δυσκολεύονται να στηρίξουν το ζήτημα του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων. Η Αθήνα Λινου, που μάλιστα όπως η ίδια αποκάλυψε δεν είναι πλέον Τομεάρχης Παιδείας λόγω φόρτου εργασίας, παίρνει σοβαρές αποστάσεις απο το σχέδιο νόμου της Κουμουνδούρου και ειδικότερα στο θέμα της παρένθετης μητρότητας.

Επιφυλάξεις έχει εκφράσει και ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεικόπουλος που ζητάει να παραμείνει ως έχει το νομικό πλαίσιο. Βέβαια οι οποίες αντιδράσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχουν καμία σχέση με τους βουλευτές που αντιδρούν στην Νέα Δημοκρατία, σημείωναν με νόημα στελέχη της Κουμουνδουρου. 

Διαβάστε επίσης

Συμμαθήτρια των 21 νεκρών μαθητών στα Τέμπη η μητέρα που σκότωσε το μωρό της στην Ημαθία

Η επίθεση της «17Ν» στον εισαγγελέα Ανδρουλιδάκη και τα λάθη των γιατρών που τον οδήγησαν στον θάνατο

Η πιο βροχερή πόλη της Ελλάδας - Το γαλανόλευκο «Λονδίνο» που δεν στεγνώνει εύκολα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA