Μενού
Αντώνης Σαμαράς
Αντώνης Σαμαράς | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ
  • Α-
  • Α+

Ένταση στις σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με την κυβέρνηση προκαλεί το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας, όπως φαίνεται από τα όσα ειπώθηκαν σήμερα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, και την απάντηση που δόθηκε από συνεργάτες του πρώην προέδρου της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς, προ ημερών, είχε κάνει ένα δεικτικό σχόλιο σχετικά με την προτροπή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τους διαφωνούντες δουλευτές του κόμματος να απέχουν από την ψηφοφορία στη Βουλή. Είχε, ειδικότερα, αναφέρει: «Εγώ ξέρω ότι, από χρόνια, όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι δεν πρέπει να απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει. Για το καλό της Δημοκρατίας. Θα λέμε λοιπόν από τον λαό να ψηφίζει και να μην απέχει και λέμε ταυτόχρονα σε βουλευτές και υπουργούς να απέχουν;».

Ο κ. Μαρινάκης δέχθηκε ερώτηση σχετικά με αυτή τη δήλωση - κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών - και απάντησε το εξής: «Η αποχή είναι μια κοινοβουλευτική στάση. Ο κ. Σαμαράς ως έμπειρος κοινοβουλευτικός το γνωρίζει και ο ίδιος στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης είχε επιλέξει την αποχή».

Η απάντηση Σαμαρά στον Μαρινάκη

Η απάντηση στη δήλωση αυτή ήρθε από πλευράς συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, που ανέφεραν πως σήμερα, «ημέρα έναρξης των υποχρεωτικών "φροντιστηρίων" του κ. Σκέρτσου στους βουλευτές της ΝΔ για τον γάμο ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να "επιτεθεί" στον κ. Αντώνη Σαμαρά, επειδή απουσίαζε στην ψηφοφορία τον Δεκέμβριο του 2015, επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ και επί μεταβατικής προεδρίας της ΝΔ, για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων!!».

Η αναφορά στον κ. Σκέρτσο έχει να κάνει με τις επαφές που θα έχει από σήμερα με βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος για να παρέχει ενημέρωση σχετικά με το νομοσχέδιο που θα φτάσει στη Βουλή. 

«Δεν αντιλαμβανόμαστε το "μάθημα" που θέλησε να δώσει σήμερα ο κ. Παύλος Μαρινάκης στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ. Επί της ουσίας: πιστεύει η κυβέρνηση ότι το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος είναι το ίδιο πράγμα; Δεν γνωρίζει ότι το σύμφωνο συμβίωσης αφορά σε νομικά ζητήματα για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ ο γάμος αφορά στην τεκνοθεσία, δηλαδή  στα παιδιά, στη μητέρα και στον πατέρα;» διερωτήθηκαν οι ίδιοι συνεργάτες. 

«Επί της διαδικασίας, ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός ουδέποτε προέτρεψε, ούτε υπέδειξε στους βουλευτές του την "αποχή". Και ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σεβάστηκε απολύτως το "ζήτημα συνείδησης" που του έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας» συμπλήρωσαν.

Καταλήγοντας, συνέστησαν τον κ. Μαρινάκη να «είναι πιο προσεκτικός» και «ας συνειδητοποιήσει ότι ο πολιτικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι ο Αντώνης Σαμαράς!».       

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA