Μενού
famellos syriza
O Σωκράτης Φάμελλος στο βήμα της Βουλής | Eurokinissi/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο μήνυμά του χθες (19/03) στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ξεκάθαρος, δίνοντας το σήμα για την μάχη σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση των πορισμάτων από τα κόμματα για την τραγωδία των Τεμπών.

Στην ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που διάβασε ο Διευθυντής της ΚΟ του κόμματος, σημείωσε πως «είναι λυπηρό το γεγονός πως οι συγγενείς των θυμάτων αναγκάζονται να προσφύγουν στην Ευρώπη για να βρουν το δίκιο τους.

Είναι αναμενόμενο ο κ.Μητσοτάκης να αποφύγει να εμφανιστεί αύριο στη Βουλη και να επιλέξει να φυγομαχήσει. Από την πρώτη στιγμή άλλωστε η μόνη του έγνοια ήταν η συγκάλυψη τογ εγκλήματος και των ευθυνών των μελών της κυβέρνησής του. Έστω και την ύστατη στιγμή τον καλούμε να αναλογιστεί τις ιστορικές ευθύνες του, να κοιτάξει στα μάτια όσους ζητούν απαντήσεις και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Τον καλούμε να μην οχυρωθεί πίσω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών και να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ επιτρέποντας έτσι στον φυσικό δικαστή να διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες των υπουργών του κι άλλων πολιτικών προσώπων».

Πώς θα κινηθούν οι βουλευτές

Ανεβάζοντας τους τόνους, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε το πλαίσιο που θα κινηθούν οι βουλευτές του.

Οι πληροφορίες θέλουν τα μέλη της ΚΟ να επικεντρωθούν στα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στις Βρυξέλλες με την παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού και του Παύλου Ασλανίδη αλλά και την ενδεχόμενη απουσία του πρωθυπουργού απο την συζήτηση στην Ολομέλεια.

Ο Σωκράτης Φάμελλος ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, θα λάβει τον λόγο και μεταξύ άλλων αναμένεται να σημειώσει ότι «ολόκληρη η ελληνική κοινωνία και οι οικογένειες των θυμάτων απαιτούν ειλικρινείς, διάφανες απαντήσεις και απόδοση ευθυνών, ώστε να αποδειχθεί ποιοι ήταν οι πραγματικοί υπαίτιοι της τραγωδίας των Τεμπών, τόσο τα φυσικά πρόσωπα, για τα οποια έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη, όσο βέβαια και τα πολιτικά πρόσωπα για την απόδοση των ευθυνών.

Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ - αφού εντοπίζει ποινικές ευθύνες του κ. Καραμανλή Κώστα, του Καράγιαννη Γεωργίου και του Τριαντόπουλου Χρήστου, αλλά και μιλά για την ανάγκη μη υλοποίησης της Σύμβασης 717/2014, προτείνει την πλέον ξεκάθαρη και έντιμη πρόταση». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA