«And the Oscar goes to...» (Και το βραβείο Όσκαρ πηγαίνει...» η πιο χαρακτηριστική φράση για απονομή βραβείων καθιερώθηκε το 1989. Μέχρι τότε χρησιμοποιούνταν από τους παρουσιαστές η φράση «And the winner is... (Και ο νικητής είναι...).
Διαβάστε ακόμα: Όσκαρ: Κι όμως 3 διάσημοι αρνήθηκαν το βραβείο που κέρδισαν
Γιατί συνέβη αυτή η αλλαγή;
Η χρήση της λέξης «winner» σταμάτησε από τον παραγωγό Άλαν Καρ σημειώνοντας ότι τα Όσκαρ «δεν αφορούν νίκες ή ήττες, αλλά την επιτυχία».
Ο Τζον Λεβερανς ο οποίος υπήρξε ανώτερος αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Τηλεόρασης είχε δηλώσει ότι η φράση αυτή «τονίζει την τιμή και δεν κάνει τους ηττημένους να αισθανθούν χειρότερα από όσο ήδη νιώθουν. Υπάρχει λίγο αρνητικό στοιχείο στο να λες: ‘Ω ναι, αυτός κέρδισε. Οι υπόλοιποι, με την έννοια, έχασαν’».
- Επέλαση Σεφερλή στην πρεμιέρα του στο Mega και άνετη πρωτιά
- Καλαμαριά: «Κλειδί» στην υπόθεση οι απολογίες των φίλων του 20χρονου - Τι είπε στο Reader ο θείος του 23χρονου
- Πόσο ασφαλή είναι τα social media για έναν ανήλικο σήμερα; Φτιάξαμε λογαριασμό και το διαπιστώσαμε μόνοι μας
- Tα 2 ελληνικά νησιά που αυτό το καλοκαίρι επιβάλλουν αυστηρούς κανόνες για να μην «βουλιάξουν»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.