Μενού
  • Α-
  • Α+

Η γνωστή ηθοποιός Παναγιώτα Βλαντή μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Κυψέλη της ΕΡΤ για την ερώτηση που κάνουν οι δημοσιογράφοι συνέχεια στις γυναίκες και την ενοχλεί, το κίνημα #MeToo, αλλά και το πόσο την έχει βοηθήσει η ψυχανάλυση τα τελευταία χρόνια στη ζωή της. «Είναι πάρα πολύ άκομψη ερώτηση να σε ρωτούν αν θα κάνεις παιδί ή αν θες να κάνεις παιδί. Εμένα με ενοχλεί ιδιαιτέρως αυτό και εκεί θα ήθελα οι δημοσιογράφοι να σέβονται τις γυναίκες. Σε έναν άντρα δεν κάνουν την ερώτηση αυτή ποτέ, στις γυναίκες την κάνουν και ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι η σχέση της γυναίκας με τον χρόνο είναι διαφορετική από αυτή που έχει ο άντρας με τον χρόνο στο θέμα του παιδιού».

Για το MeToo η Παναγιώτα Βλαντή δήλωσε «πολύ περήφανη για αυτό που έγινε στη χώρα μου με το MeToo, ότι μίλησαν. Ξεκίνησε από το χώρο τού αθλητισμού και το χώρο του θεάτρου και είναι κάτι το οποίο θεωρώ και πιστεύω ότι έχει αλλάξει κάτι και θέλω να έχει διάρκεια αυτό που θα αλλάξει». 

Διαβάστε ακόμη: Παναγιώτα Βλαντή: Ορισμένα reality υποβαθμίζουν τη θέση της γυναίκας

«Δε θέλω ποτέ να ξαναδούμε αυτούς τους ανθρώπους που κακομεταχειρίστηκαν άλλους ανθρώπους. Θέλω να τους δω να πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης και όσων έχουν παραγραφεί, να μην ξεχαστούν. Η "τιμωρία" νομίζω έρχεται από τον κόσμο. Δεν πρέπει να ξεχάσει ο κόσμος και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σκεφτόμαστε εκείνους, αλλά αυτούς που πραγματικά κακοποιήθηκαν».

Έχει σημασία αυτό που αναφέρει η ίδια - έχοντας υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στο παρελθόν - ότι «μετά από όλο αυτό που έγινε δε σκέφτηκα ούτε μία στιγμή να αφήσω το θέατρο παρά το σοκ που πέρασα ακριβώς επειδή βρέθηκαν φωτεινοί άνθρωποι που με βοήθησαν στο θέατρο και είμαι εδώ αυτή τη στιγμή και σας μιλάω». 

Τέλος, όσον αφορά την ψυχανάλυση, η γνωστή ηθοποιός είπε: «Η ψυχανάλυση τα τελευταία χρόνια, με κάποιες διακοπές και κάποια διαλείμματα, έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Είναι κάτι το οποίο το οποίο ήθελα πάρα πολύ όταν δεν μπορούσα να διαχειριστώ δικά μου θέματα. Χρειαζόμουν βοήθεια και δεν δείλιασα στιγμή να τη ζητήσω. Οι υγιείς θέλουν να κάνουν ψυχανάλυση απλώς υπάρχουν ταμπού».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA