Μενού
  • Α-
  • Α+

Η 94η τελετή των βραβείων Οσκαρ 2022 επισκιάστηκε από την πιο ντροπιαστική, καταδικαστέα και άβολη στιγμή στην Ιστορία του θεσμού, ανάμεσα στον Γουίλ Σμιθ και τον Κρις Ροκ που κατέληξε σε ένα χαστούκι επί σκηνής. Πολλοί αναρωτήθηκαν εάν το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν στημένο, ωστόσο υπάρχει και ένα παρασκήνιο ανάμεσα στους δύο ηθοποιούς, που δείχνει σύμφωνα με δημοσιεύματα ότι ο Γουίλ Σμιθ περίμενε έξι χρόνια για αυτή την ντροπιαστική στιγμή.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια και ο κακοποιητικός πατέρας του Σμιθ

Ο Γουίλ Σμιθ κέρδισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο «Η μέθοδος Γουίλιαμς», με τον σπουδαίο Αμερικανό ηθοποιό να απολογείται με δάκρυα στα μάτια για την πράξη του, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να σχολιάσουν ότι η συμπεριφορά του έχει σχέση με όσα είχε ζήσει ως παιδί δίπλα στον κακοποιητικό πατέρα του.

Διαβάστε ακόμη: Οσκαρ 2022: Ο Γουιλ Σμιθ προετοίμαζε το χαστούκι για τον Κρις Ροκ εδώ και 6 χρόνια - Το άγνωστο παρασκήνιο

Στα απομνημονεύματα με τον τίτλο «Me» που δημοσιεύει το People, ο ηθοποιός αποκαλύπτει το επώδυνο οικογενειακό περιβάλλον στη Φιλαδέλφεια όταν ζούσε με τον πατέρα του Γουίλαρντ Κάρολ Σμιθ και τη μητέρα του Καρολάιν Μπράιτ, και πώς αυτό επηρέασε τη μετέπειτα ζωή του. «Όταν ήμουν εννέα χρονών, είδα τον πατέρα μου να χτυπάει τη μητέρα μου στο πλάι του κεφαλιού τόσο δυνατά που κατέρρευσε. Την είδα να φτύνει αίμα» αναφέρει για τους γονείς του, οι οποίοι τελικά χώρισαν όταν εκείνος ήταν έφηβος και πήραν διαζύγιο το 2000.

«Ο πατέρας μου ήταν βίαιος, όμως ήταν και παρών σε κάθε παιχνίδι, αγώνα και συναυλία. Ήταν αλκοολικός, αλλά και νηφάλιος σε κάθε πρεμιέρα κάθε ταινίας μου. Ακουγε κάθε δίσκο. Επισκεπτόταν κάθε στούντιο» γράφει ο διάσημος ηθοποιός. Ο Γουίλ Σμιθ έχει αποκαλύψει μάλιστα ότι αργότερα σκέφτηκε να σκοτώσει τον ίδιο του τον πατέρα, όταν πλέον καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι είχε καρκίνο. «Σαν παιδί, πάντα έλεγα στον εαυτό μου ότι μια μέρα θα εκδικηθώ τη μητέρα μου... Σταμάτησα στην κορυφή της σκάλας. Μπορούσα να τον σπρώξω κάτω και να ξεφύγω εύκολα», αποκάλυψε ο Σμιθ στα απομνημονεύματά του, γράφοντας για το πώς πέρασε αυτή η σκέψη από το μυαλό του. «Δόξα τω Θεώ, κρινόμαστε από τις πράξεις μας και όχι από τα τραύματα, εσωτερικά μας ξεσπάσματα».

Ο πατέρας του Γουίλ Σμιθ πέθανε το 2016. Ο ηθοποιός παραδέχεται πως καμία επιτυχία δεν μπορεί να δημιουργήσει εσωτερική γαλήνη και ανάχωμα ησυχίας και να επουλώσει το τραύμα αυτό. «Δεν υπάρχει τίποτα από τον υλικό κόσμο που μπορεί να δημιουργήσει εσωτερική γαλήνη ή πληρότητα. Στο τέλος καμία σημασία δεν έχει το πόσο σε αγάπησαν οι άνθρωποι. Μπορείς μόνο να κερδίσεις το χαμόγελο βάσει τού πόσο τους αγάπησες εσύ» παραδέχεται.

Τι συνέβη στα Οσκαρ

Ο Κρις Ροκ ανέβηκε στη σκηνή για να παρουσιάσει το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ, τότε αστειεύτηκε με τα ζευγάρια ηθοποιών που ήταν παρόντα στην τελετή και σχολιάζοντας την σύζυγο του Σμιθ, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, η οποία πάσχει από αλωπεκία εξαιτίας της οποίας χάνει τα μαλλιά της, είπε "Jada σ'αγαπώ, το G.I. Jane 2 σε περιμένει", αναφερόμενος στην ταινία για την οποία η Ντέμι Μουρ είχε ξυρίσει το κεφάλι της το 1997.

Παρότι οι παριστάμενοι γελούσαν, ο Γουίλ Σμιθ σηκώθηκε από τη θέση του στο κοινό, πλησίασε τον Κρις Ροκ και τον χαστούκισε. Στη συνέχεια επέστρεψε ήρεμος στη θέση του και φώναξε προς τον Κρις Ροκ: «Μην ξαναπιάσεις το όνομα της γυναίκας μου στο γ****νο στόμα σου!». «Αυτή ήταν η καλύτερη βραδιά στην ιστορία της τηλεόρασης», είπε ο Ροκ κοιτώντας αμήχανα την κάμερα και συνέχισε την παρουσίαση του καλύτερου ντοκιμαντέρ.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Δευτερόλεπτα αφότου κατέβηκε από την σκηνή, τον διάσημο ηθοποιό έσπευσαν να παρηγορήσουν και να ηρεμήσουν ο Μπράντλεϊ Κούπερ, ο Ντένζελ Ουάσινγκτον και ο Τάιλερ Πέρι. Μάλιστα, στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν φαίνεται ο Μπράντλεϊ Κούπερ να έχει το χέρι του στον ώμο του ηθοποιού και να συζητούν ήρεμα.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η συγγνώμη του Γουιλ Σμιθ στον Κρις Ροκ

Ο Γουίλ Σμιθ στη συνέχεια της βραδιάς κέρδισε το πρώτο του Οσκαρ για τον ρόλο του στην ταινία «King Richard» και κατά την ομιλία του ζήτησε συγγνώμη για την αντίδρασή του, όχι όμως από τον Κρις Ροκ. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Ακαδημία» του αμερικανικού κινηματογράφου, είπε δακρυσμένος ο ηθοποιός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA